Son konular

Güney Korenin Popiler Yemeği (Kimbap)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Güney Korenin Popiler Yemeği (Kimbap) Tanımı İçin Materyaller
2 çay bardağı yağsız tuzsuz haşlanmış pilav (Damak zevkinize daha uygun olmasını isterseniz biraz yağ ve tuz katabilirsiniz ben ekledim)
1 adet salatalık
1 adet havuç
Ton balığı (1 kutu)
Sosis
1 adet haşlanmış yumurta (İsteğe göre)
Mayonez

Güney Korenin Popiler Yemeği (Kimbap) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak pirincin üzerini geçecek halde su ekleyip isteğe bağlı tuz ekleyip (ben ekledim) pişirelim. (haşlandıktan sonra isteğe bağlı içine 1çay kaşığıından az sirke ve şeker ekleyebilirsiniz) ben eklemedim daha sonra ılımaya bırakalım.
Ton balığını mayonezle karıştıralım.
Salatalıkları jülyen keselim.
Daha sonra havuçları jülyen halinde keselim ve az yağda kavuralım.
Sosisleri uzun uzun kesip onları da az yağda pişirelim.
Yumurta eklemek isterseniz yumurtaları katı pişirin ve jülyen kesin.
Düz bir tabana (Varsa suşi yapma matının üzerine) streç yayalım ve üzerine haşladığımız pirinci fotoğrafta olduğu üzere yayalım.
Sonra gereçleri (Havuç, salatalık, sosis, ton balığı) pirincin üzerine dizelim sonra streci sıkıca saralım ve dilimleyelim.
Üzerine isteğe bağlı susam ya da çörek otu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun❤.Güney Korenin Popiler Yemeği (Kimbap)
 

Similar threads

  • Soru
Kimbap nedir nasıl yapılır? Kimbap, Güney Kore mutfağına ait bir tür sushi çeşididir. Kimbap yapmak için öncelikle sushi pirinci hazırlanmalıdır. Pirinç, sirke, tuz ve şekerle karıştırılıp pişirilir. Daha sonra nori yosununun üzerine pirinç yayılır ve üzerine istenilen malzemeler eklenir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Bibimbap (Güney Kore Yemeği) Tanımı İçin Materyaller 1 buçuk su bardağı pirinç 3 su bardağı su 500 gram dana eti 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet soğan 1 adet patates Yarım demet ıspanak 1 diş sarımsak 2 tatlı kaşığı kore biber salçası (gochujang) yahut olağan biber salçası Kişi sayısına nazaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Maklube Tanımı İçin Materyaller 2 adet but kuşbaşı doğranmış (Önceden haşlanmış ) 2 adet patlıcan 2 adet patates 1 adet havuç 1 adet orta uzunluk kase pirinç Ben butları haşladığım suyu ekledim Pirincin 2 katı kadar su (2 kase) Karabiber Tuz Zerzevatları kızartmak için sıvı yağ İsteğe bağlı ek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Ton balıkları nasıl yapılır? Ton balıkları, besleyici ve lezzetli bir deniz ürünüdür. Ton balıkları yapmak için öncelikle taze ve kaliteli bir ton balığına ihtiyacınız vardır. Ton balığını temizleyin ve dilimleyin. Ardından, ton balığı dilimlerini marine edebilmek için zeytinyağı, limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Japonya’nın en ünlü yemeği nedir? Japon mutfağı, dünya çapında ün kazanmıştır. Sushi, Japonya’nın en ünlü yemeği olarak bilinir. Sushi, taze balık ve pirinç ile hazırlanan bir tür deniz ürünüdür. Sashimi, Japon mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır. Sashimi, çiğ balık dilimleriyle servis edilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt