Günlerin En Sevileni (Kısır) Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1,5 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber
1-1, 5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tam limonun suyu
1-1, 5 çorba kaşığı nar ekşisi
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım bağ maydanoz
1 orta uzunluk kuru soğan
4 kısım taze yeşil soğan
4-5 kısım birlikte yemek için kıvırcık
6 yemek kaşığı zeytinyağ
Günlerin En Sevileni (Kısır) Tanımı Yapılışı
Öncelikle bulgurumuzu çelik bir tencereye yada cam çukur bir borcama alalım.
Üzerine kaynar suyu ek edip kapağını kapatalım. Akabinde kuru soğanı küp küp doğrayalım.
Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı yağı alalım soğanları kavuralım.
Kavurduktan sonra salçaları ekleyelim. Salça ekledikten sonra, kimyon, kırmızı toz biber ve pul biberi de ekleyip 1-2 dk. karıştırıp altını kapatalım.
Akabinde yeşil soğan ve maydanozu ince ince doğrayalım. Kısırlık bulgurumuz güzelce şiştikten sonra bir kaba boşaltalım, evvel salça sosunu, limon suyunu, nar ekşisini, kalan yağı, karabiberi, tuzunu koyup güzelce karıştıralım.
En son kıvırcık hariç öbür yeşillikleri ekleyelim (ertesi gün de tüketmek istiyorsanız kıvırcık ve domates koymayın zira çok sulandırıyor).
Akabinde tadına tuzuna bakıp baharatları ve tuzu tercihinize ve damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Not: sızma zeytinyağ tadını hakikaten daha lezzetli yapıyor lakin siz istek ederseniz öbür sıvı yağlardan da kullanabilirsiniz. Kısırınızı daha yağlı seviyorsanız yağ ölçüsünü artırabilirsiniz.
1,5 su bardağı köftelik ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1,5 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber
1-1, 5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tam limonun suyu
1-1, 5 çorba kaşığı nar ekşisi
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım bağ maydanoz
1 orta uzunluk kuru soğan
4 kısım taze yeşil soğan
4-5 kısım birlikte yemek için kıvırcık
6 yemek kaşığı zeytinyağ
Günlerin En Sevileni (Kısır) Tanımı Yapılışı
Öncelikle bulgurumuzu çelik bir tencereye yada cam çukur bir borcama alalım.
Üzerine kaynar suyu ek edip kapağını kapatalım. Akabinde kuru soğanı küp küp doğrayalım.
Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı yağı alalım soğanları kavuralım.
Kavurduktan sonra salçaları ekleyelim. Salça ekledikten sonra, kimyon, kırmızı toz biber ve pul biberi de ekleyip 1-2 dk. karıştırıp altını kapatalım.
Akabinde yeşil soğan ve maydanozu ince ince doğrayalım. Kısırlık bulgurumuz güzelce şiştikten sonra bir kaba boşaltalım, evvel salça sosunu, limon suyunu, nar ekşisini, kalan yağı, karabiberi, tuzunu koyup güzelce karıştıralım.
En son kıvırcık hariç öbür yeşillikleri ekleyelim (ertesi gün de tüketmek istiyorsanız kıvırcık ve domates koymayın zira çok sulandırıyor).
Akabinde tadına tuzuna bakıp baharatları ve tuzu tercihinize ve damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Not: sızma zeytinyağ tadını hakikaten daha lezzetli yapıyor lakin siz istek ederseniz öbür sıvı yağlardan da kullanabilirsiniz. Kısırınızı daha yağlı seviyorsanız yağ ölçüsünü artırabilirsiniz.