Güveç Kaplarda Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
6 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz tepeleme olmasın
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.su bardağı sıcağa yakın su (un markasına nazaran değişebilir)
Güveç Kaplarda Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tanımı Yapılışı
Evvel fırınınızı 180 derece ayarlayarak açalım ısınsın.
Mısır ekmeğimiz için su hariç bütün gereçleri ekleyelim karıştıralım azar azar suyumuzu ekleyerek yoğuralım.
2 dakika kadar güzelce homojen olana kadar kurabiye hamurundan daha yumuşak bir hamur elde edilir
Yağladığımız güveç kaplara portakal büyüklüğü kadar bezeler alınıp üzerleri düzeltilir ve çizikler atılır
Üzerine hafif un serpilir.
Fırın ızgarasının üzerine güveç kaplarını yerleştirelim.
Evvelce ısıttığımız fırına verelim üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 40 dk kadar (herkesin fırını farklılık gösterebilir ).
Pişen ekmeklerimizi güveçlerden çıkaralım kağıt havlu üzerine alalım buharlanma olmaması için mısır ekmeğimiz hazır.
Not. Su ölçüsü değişebilir her mısır unu farklıdır ben hiç markette alma un ile yapmadım.
Olağan tepside de pişirilebilir.
Afiyetolsun.
6 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz tepeleme olmasın
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.su bardağı sıcağa yakın su (un markasına nazaran değişebilir)
Güveç Kaplarda Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tanımı Yapılışı
Evvel fırınınızı 180 derece ayarlayarak açalım ısınsın.
Mısır ekmeğimiz için su hariç bütün gereçleri ekleyelim karıştıralım azar azar suyumuzu ekleyerek yoğuralım.
2 dakika kadar güzelce homojen olana kadar kurabiye hamurundan daha yumuşak bir hamur elde edilir
Yağladığımız güveç kaplara portakal büyüklüğü kadar bezeler alınıp üzerleri düzeltilir ve çizikler atılır
Üzerine hafif un serpilir.
Fırın ızgarasının üzerine güveç kaplarını yerleştirelim.
Evvelce ısıttığımız fırına verelim üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 40 dk kadar (herkesin fırını farklılık gösterebilir ).
Pişen ekmeklerimizi güveçlerden çıkaralım kağıt havlu üzerine alalım buharlanma olmaması için mısır ekmeğimiz hazır.
Not. Su ölçüsü değişebilir her mısır unu farklıdır ben hiç markette alma un ile yapmadım.
Olağan tepside de pişirilebilir.
Afiyetolsun.