Son konular

Güveç Kaplarda Porsiyonluk Mısır Ekmeği

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Güveç Kaplarda Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
6 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz tepeleme olmasın
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.su bardağı sıcağa yakın su (un markasına nazaran değişebilir)

Güveç Kaplarda Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tanımı Yapılışı

Evvel fırınınızı 180 derece ayarlayarak açalım ısınsın.
Mısır ekmeğimiz için su hariç bütün gereçleri ekleyelim karıştıralım azar azar suyumuzu ekleyerek yoğuralım.
2 dakika kadar güzelce homojen olana kadar kurabiye hamurundan daha yumuşak bir hamur elde edilir
Yağladığımız güveç kaplara portakal büyüklüğü kadar bezeler alınıp üzerleri düzeltilir ve çizikler atılır
Üzerine hafif un serpilir.
Fırın ızgarasının üzerine güveç kaplarını yerleştirelim.
Evvelce ısıttığımız fırına verelim üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 40 dk kadar (herkesin fırını farklılık gösterebilir ).
Pişen ekmeklerimizi güveçlerden çıkaralım kağıt havlu üzerine alalım buharlanma olmaması için mısır ekmeğimiz hazır.
Not. Su ölçüsü değişebilir her mısır unu farklıdır ben hiç markette alma un ile yapmadım.

Olağan tepside de pişirilebilir.

Afiyetolsun.
 

Similar threads

  • Soru
Güveçte Mısır Ekmeği Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı mısır unu 1 su bardağı buğday unu 1 tatlı kaşığı maya 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar sıcak su 4 tane porsiyonluk güveç Güveçte Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci evvel unlarımızı kaba döküp üzerine tuz maya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tarifi İcin Malzemeler *3 su bardağı mısır unu *2 su bardağı normal un *1 cay bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı kuru maya *1 yemek kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *2 su bardağı ılık su Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı Merhaba sevgili arkadaşlarım, Pazar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Çok Lezzetli Fırında Porsiyonluk Güveç Tanımı İçin Malzemeler 400 gram kuzu kuşbaşı 1 adet patlıcan 1 adet patates Yarım su bardağı bezelye 1 adet havuç 1 büyük kuru soğan 6 diş sarımsak 1 adet küçük kapya biber Küçük çay bardağının yarısından biraz eksik zeytinyağı 1 adet cin biber 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı mısır unu 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 adet yumurta 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı zeytinyağ Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unlar hariç sıvı malzemelerin hepsini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Bir Krepten Daha Fazlası Tanımı İçin Gereçler Krep için; 2 adet yumurta 2 su bardağından biraz az un 2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir) Pişirmek için ; Tereyağı yahut sıvı yağ ( tatlı yaptığımız için tuz kullanmıyoruz) Muhallebisi için; 3 yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt