Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi İçin Malzemeler
750 gram dana kuşbaşı
1 yemek kaşığı kuyruk yağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 baş kuru soğan
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet patates
4 tane çarliston biber
1 tane kapya biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı acı salça tatlı
Tuz
Pulbiber
Karabiber
7 baharat
1,5 su bardağı sıcak su
Beşamel sos için;
Bir buçuk yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Bir yemek kaşığı dolusu un
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığının ucunda karabiber
Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar
Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce etlerimizi kuşbaşı doğrayalım, yıkayıp, süzmeye bırakalım. Daha sonra kuyruk yağını bıçakla doğrayıp, güveç tenceresinin en altına dizelim.
Üzerine etleri bırakalım, yemeklik doğranmış soğanları üzerimi dizelim. Daha sonra kabak patlıcan patates biberleri sarımsak küp küp doğrayıp, üzerine dizelim.
Daha sonra domatesli küçük küçük doğrayıp, en son üzerine dökelim bir kap içerisinde salça, baharat, sıvı yağ, sıcak suyu üzerine döküp, iyice karıştırıp, üzerine dökelim.
Ağzını açmadan önce yüksek sonra en kısık ateşte bir buçuk saat kontrollü bir şekilde pişirelim.
Piştikten sonra ayrı bir tava içerisinde tereyağını eritelim. Üzerine 1 yemek kaşığı onu döküp rengi dönene kadar kavuralım. Bir bardak sütü çırparak şekilde döküp, kaynayana kadar karıştıralım topaklanma olmasın.
Üzerine tuzlu karabiber atıp, kaynadıktan sonra altını kapatalım. Güvecin üzerine eşit bir şeklinde döküp, rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip, fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Çok lezzetli oldu servise hazır afiyet olsun.
Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
750 gram dana kuşbaşı
1 yemek kaşığı kuyruk yağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 baş kuru soğan
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet patates
4 tane çarliston biber
1 tane kapya biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı acı salça tatlı
Tuz
Pulbiber
Karabiber
7 baharat
1,5 su bardağı sıcak su
Beşamel sos için;
Bir buçuk yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Bir yemek kaşığı dolusu un
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığının ucunda karabiber
Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar
Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce etlerimizi kuşbaşı doğrayalım, yıkayıp, süzmeye bırakalım. Daha sonra kuyruk yağını bıçakla doğrayıp, güveç tenceresinin en altına dizelim.
Üzerine etleri bırakalım, yemeklik doğranmış soğanları üzerimi dizelim. Daha sonra kabak patlıcan patates biberleri sarımsak küp küp doğrayıp, üzerine dizelim.
Daha sonra domatesli küçük küçük doğrayıp, en son üzerine dökelim bir kap içerisinde salça, baharat, sıvı yağ, sıcak suyu üzerine döküp, iyice karıştırıp, üzerine dökelim.
Ağzını açmadan önce yüksek sonra en kısık ateşte bir buçuk saat kontrollü bir şekilde pişirelim.
Piştikten sonra ayrı bir tava içerisinde tereyağını eritelim. Üzerine 1 yemek kaşığı onu döküp rengi dönene kadar kavuralım. Bir bardak sütü çırparak şekilde döküp, kaynayana kadar karıştıralım topaklanma olmasın.
Üzerine tuzlu karabiber atıp, kaynadıktan sonra altını kapatalım. Güvecin üzerine eşit bir şeklinde döküp, rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip, fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Çok lezzetli oldu servise hazır afiyet olsun.
Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı