Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Graten Tanımı İçin Materyaller
600 gram tavuk göğsü
Orta uzunluk kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 tane kapya biber
1 tane havuç
1 tane büyük uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biberi
Kekik
Köri
Kimyon
Yarım su bardağı sıcak su
Üzeri için;
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri. yada dilimlenmiş kaşar.
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytin yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tutam tuz ve karabiber
Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Graten Tanımı Yapılışı
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, daha sonra soğanı biberleri ve sarımsakları küçük yemeklik doğrayın.
Patates ve havuçları da küçük kuşbaşı formunda doğrayın. Tavanızı ve yağı alıp ocağa yerleştirin.
Eriyen yağa doğramış olduğunuz tavukları ek edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Baharatlar hariç kalan tüm materyalleri ek edip daima birlikte kavurun.
Sebzelerin renkleri solmaya başlayınca baharatları ve sıcak suyu ekleyip sebzeler yumuşamaya başlayana kadar pişirin.
Daha sonra porsiyonluk güveçlere yada küçük uzunluk fırın kabına ( borcama ) aktarıp yayın.
Ayrı yerde küçük bir tencereye yağı koyup üzerine unu ek edip unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
Kokusu çıkan un kavrulmuştur üzerine sütü ek edilir.
Hızlıca çırpılıp topak kalmaması sağlanır.
Tuz ve karabiberde eklenip karıştırılır. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alınır.
Güveçlere koyduğumuz yemeyin üzerine beşamel sosu döküp kaşar peyniri de ekleyip evvelce ısınan fırına verip 10 dakika pişirin. Sonrada servis yapın. Afiyet olsun .
600 gram tavuk göğsü
Orta uzunluk kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 tane kapya biber
1 tane havuç
1 tane büyük uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biberi
Kekik
Köri
Kimyon
Yarım su bardağı sıcak su
Üzeri için;
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri. yada dilimlenmiş kaşar.
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytin yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tutam tuz ve karabiber
Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Graten Tanımı Yapılışı
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, daha sonra soğanı biberleri ve sarımsakları küçük yemeklik doğrayın.
Patates ve havuçları da küçük kuşbaşı formunda doğrayın. Tavanızı ve yağı alıp ocağa yerleştirin.
Eriyen yağa doğramış olduğunuz tavukları ek edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Baharatlar hariç kalan tüm materyalleri ek edip daima birlikte kavurun.
Sebzelerin renkleri solmaya başlayınca baharatları ve sıcak suyu ekleyip sebzeler yumuşamaya başlayana kadar pişirin.
Daha sonra porsiyonluk güveçlere yada küçük uzunluk fırın kabına ( borcama ) aktarıp yayın.
Ayrı yerde küçük bir tencereye yağı koyup üzerine unu ek edip unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
Kokusu çıkan un kavrulmuştur üzerine sütü ek edilir.
Hızlıca çırpılıp topak kalmaması sağlanır.
Tuz ve karabiberde eklenip karıştırılır. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alınır.
Güveçlere koyduğumuz yemeyin üzerine beşamel sosu döküp kaşar peyniri de ekleyip evvelce ısınan fırına verip 10 dakika pişirin. Sonrada servis yapın. Afiyet olsun .