Güveçte Domatesli Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Gereçler
400 gram dana kıyma
1 adet soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe nazaran maydanoz (ben katmadım)
Köfteyi kızartmak için 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Domates sosu için ;
4 domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı köri
Çok az kimyon (küçük bir tutam)
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı su (kıvamına göre)
Üzeri için ;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Domatesli Kaşarlı Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak köfte için kıymaya soğan rendelenir, üzerine galeta unu ve tüm baharatlar eklenir.
Maydanoz eklerseniz ince ince kıyıp ekleyebilirsiniz ben tercih etmedim.
Köfteler küçük küçük yuvarlanır tavada çevrilerek kızartılır ve çıkartılır.
Sosu başka bir kapta da pişirebilirsiniz ben köfteleri çıkardıktan sonra sosu tıpkı tavada pişirdim yağını süzmeden. (ayrı kapta yaparsanız sosa yaklaşık 1 yemek kaşığı yağ ekleyebilirsiniz. )
Daha sonra domateslerin kabukları soyulur ve rendelenir.
Tavaya alınan domates sosuna 1 diş sarımsak rendelenir baharatları salçası konulup pişmeye bırakılır (sosa kıvamına nazaran biraz su ekleyebilirsiniz).
Yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra porsiyonluk güveçlere, sos dağıtılır eşit bir formda.
Köfteler üzerine dizilir.
Üzerine rendelenmiş kaşar serpilir.
Fırı tepsisine konur ve tepsi tabanına 1 su bardağı su koyulur.
Fırında yaklaşık 20 dk üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun çok lezzetli bir tanım bizim konut halkı bayıldı .
400 gram dana kıyma
1 adet soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe nazaran maydanoz (ben katmadım)
Köfteyi kızartmak için 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Domates sosu için ;
4 domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı köri
Çok az kimyon (küçük bir tutam)
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı su (kıvamına göre)
Üzeri için ;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Domatesli Kaşarlı Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak köfte için kıymaya soğan rendelenir, üzerine galeta unu ve tüm baharatlar eklenir.
Maydanoz eklerseniz ince ince kıyıp ekleyebilirsiniz ben tercih etmedim.
Köfteler küçük küçük yuvarlanır tavada çevrilerek kızartılır ve çıkartılır.
Sosu başka bir kapta da pişirebilirsiniz ben köfteleri çıkardıktan sonra sosu tıpkı tavada pişirdim yağını süzmeden. (ayrı kapta yaparsanız sosa yaklaşık 1 yemek kaşığı yağ ekleyebilirsiniz. )
Daha sonra domateslerin kabukları soyulur ve rendelenir.
Tavaya alınan domates sosuna 1 diş sarımsak rendelenir baharatları salçası konulup pişmeye bırakılır (sosa kıvamına nazaran biraz su ekleyebilirsiniz).
Yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra porsiyonluk güveçlere, sos dağıtılır eşit bir formda.
Köfteler üzerine dizilir.
Üzerine rendelenmiş kaşar serpilir.
Fırı tepsisine konur ve tepsi tabanına 1 su bardağı su koyulur.
Fırında yaklaşık 20 dk üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun çok lezzetli bir tanım bizim konut halkı bayıldı .