Güveçte Kumpir Tanımı İçin Materyaller
Yarım kilo patates
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı kaşar peyniri
5-6 adet salam
1 su bardağı garnitür
5 adet sosis
4 adet kornişon turşu
1 su bardağı mısır, zeytin, ketçap, mayonez, tuz
Güveçte Kumpir Tanımı Yapılışı
Patatesleri soyup dörde bölelim, buharda haşlayalım sıcakken kaşar rendesi, tereyağı ve tuzu ekleyip püre yapalım.
Güveç kaplarına ortası çukur biçiminde yayalım.
Bu ortada tavada az yağ da sosisleri kızartalım.
Garnitür ve mısırları da buharda haşlayalım.
Kornişonları, zeytini, salamı küp küp doğrayalım.
Bütün gereçleri evvelce hazırlayıp sıcak patateslerin üstüne koyalım ketçap ve mayonezle süsleyelim.Afiyet olsun.
Yarım kilo patates
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı kaşar peyniri
5-6 adet salam
1 su bardağı garnitür
5 adet sosis
4 adet kornişon turşu
1 su bardağı mısır, zeytin, ketçap, mayonez, tuz
Güveçte Kumpir Tanımı Yapılışı
Patatesleri soyup dörde bölelim, buharda haşlayalım sıcakken kaşar rendesi, tereyağı ve tuzu ekleyip püre yapalım.
Güveç kaplarına ortası çukur biçiminde yayalım.
Bu ortada tavada az yağ da sosisleri kızartalım.
Garnitür ve mısırları da buharda haşlayalım.
Kornişonları, zeytini, salamı küp küp doğrayalım.
Bütün gereçleri evvelce hazırlayıp sıcak patateslerin üstüne koyalım ketçap ve mayonezle süsleyelim.Afiyet olsun.