Güveçte Patates Püresi Yatağında Tavuk Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
Yarım kilogram tavuk kıyması
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet yumurta
1 büyük çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı su
Damak zevkinize nazaran tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
Kızartmak için sıvı yağ
Patates püresi için:
4 adet irice patates
1 buçuk çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Arzunuza nazaran muskat rendesi (olmasa da olur)
Sosu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Güveçte Patates Püresi Yatağında Tavuk Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için gerekli olan tüm materyalleri karıştırıp düzgünce yoğuralım ve buzdolabında dinlenmeye alalım.
Patateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayalım. Bol suda güzelce yumuşayana kadar haşlayıp süzelim.
Tereyağı ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar yeterlice ezelim. Sütü ve muskatı da katıp karıştıralım.
Hazırladığımız püreyi tek kişilik güveçlere paylaştırıp bir kenarda hazır tutalım.
Dolapta dinlenmiş olan köfte harcından iri misket köfteler yapıp az yağda çevire çevire kızartalım.
Kızaran köfteleri güveçlerdeki pürenin üzerine dizelim.
Sosu için; sos tenceresinin içine sıvı yağı koyup salçaları kavuralım. Tuz ve sıcak su ek edip bir kaç dakika pişirelim.
Köftelerin üzerine sosumuzu gezdirelim. En üstüne de kaşar peyniri rendesi serpelim.
Hazır olan güveçleri fırına uygun bir tepsi içine koyalım. Güveçlerin yarısına kadar gelecek halde tepsiye su koyalım.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırının orta bölmesinde kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.
Güveçte Patates Püresi Yatağında Tavuk Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için:
Yarım kilogram tavuk kıyması
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet yumurta
1 büyük çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı su
Damak zevkinize nazaran tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
Kızartmak için sıvı yağ
Patates püresi için:
4 adet irice patates
1 buçuk çay bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Arzunuza nazaran muskat rendesi (olmasa da olur)
Sosu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Güveçte Patates Püresi Yatağında Tavuk Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için gerekli olan tüm materyalleri karıştırıp düzgünce yoğuralım ve buzdolabında dinlenmeye alalım.
Patateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayalım. Bol suda güzelce yumuşayana kadar haşlayıp süzelim.
Tereyağı ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar yeterlice ezelim. Sütü ve muskatı da katıp karıştıralım.
Hazırladığımız püreyi tek kişilik güveçlere paylaştırıp bir kenarda hazır tutalım.
Dolapta dinlenmiş olan köfte harcından iri misket köfteler yapıp az yağda çevire çevire kızartalım.
Kızaran köfteleri güveçlerdeki pürenin üzerine dizelim.
Sosu için; sos tenceresinin içine sıvı yağı koyup salçaları kavuralım. Tuz ve sıcak su ek edip bir kaç dakika pişirelim.
Köftelerin üzerine sosumuzu gezdirelim. En üstüne de kaşar peyniri rendesi serpelim.
Hazır olan güveçleri fırına uygun bir tepsi içine koyalım. Güveçlerin yarısına kadar gelecek halde tepsiye su koyalım.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırının orta bölmesinde kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.
Güveçte Patates Püresi Yatağında Tavuk Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı