Güveçte Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
5 adet patlıcan
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 kuru soğan (Rendelenmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biberi
1 çay kaşığı kimyon
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sosu İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Kekik
Tuz
Güveçte Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanları 1 parmak genişliğinde doğrayıp tuzlu suya bırakalım. Köftesi için materyalleri geniş bir kasede karıştıralım.
Akabinde 20 dakika buz dolabında dinlendirelim. Dinlenen kıymalara form verelim.
Suyunu süzdüğümüz patlıcanları hafif tuzlayalım. Güvece 1 patlıcan 1 köfte olarak sırasıyla dizelim.
Sosu için tavaya materyalleri alıp hafif kaynatalım. Akabinde sosu köftemizin üzerine yayıp üzerine ıslattığımız yağlı kağıtla kapatalım.
200 derece fırında denetimli olarak pişirelim. Pişmesine yakın yağlı kağıdı üzerinden alıp hafif kızarmasını sağlayalım.
Patlıcanları denetim ettiğinizde yumuşamışlarsa yemeğimiz pişmiştir. Afiyet olsun.
5 adet patlıcan
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 kuru soğan (Rendelenmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biberi
1 çay kaşığı kimyon
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sosu İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Kekik
Tuz
Güveçte Patlıcan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanları 1 parmak genişliğinde doğrayıp tuzlu suya bırakalım. Köftesi için materyalleri geniş bir kasede karıştıralım.
Akabinde 20 dakika buz dolabında dinlendirelim. Dinlenen kıymalara form verelim.
Suyunu süzdüğümüz patlıcanları hafif tuzlayalım. Güvece 1 patlıcan 1 köfte olarak sırasıyla dizelim.
Sosu için tavaya materyalleri alıp hafif kaynatalım. Akabinde sosu köftemizin üzerine yayıp üzerine ıslattığımız yağlı kağıtla kapatalım.
200 derece fırında denetimli olarak pişirelim. Pişmesine yakın yağlı kağıdı üzerinden alıp hafif kızarmasını sağlayalım.
Patlıcanları denetim ettiğinizde yumuşamışlarsa yemeğimiz pişmiştir. Afiyet olsun.