Son konular

Güveçte Püreli Tavuk

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Güveçte Püreli Tavuk Tanımı İçin Gereçler

Püre için
3 adet orta uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Tavuk sotesi için;
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ yağı
1 paket tavuk göğsü
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 ortaboy soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates sosu (yada salça)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmizi biber
1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Güveçte Püreli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Küp biçiminde doğranmış tavukları sıvı yağ koyduğumuz tavada kavuralım.
Tavuklarımız piştikten sonra üzerine ince ince doğranmış soğanları ve sarımsakları ek edelim.
Sonra üzerine doğradığımız kırmızı ve yeşil biberi ek ederek biraz daha pişirelim.
Akabinde domates sosunu ve baharatları ek ederek güzelce karıştıralım. Ocaktan alalım.
Püre için küp formunda doğranmış patateslerimizi haşlayalım ve derin bir kap içerisine alalım.
Üzerine tereyağı, süt ve tuzu ekleyerek, püre haline getirelim.
Hazırladığımız tavukları güveçlere hisse edelim. (ben 5 adet güveç kullandım).
Tavuklarımızın üzerine patates püresini paylaştıralım.
Rendelenmiş yada kare kesim kaşar peynirini de üzerine koyduktan sonra evvelden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 15-20 dakika pişmeye bırakalım. Afiyet olsun!.
Güveçte Püreli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt