Güveçte Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
300-400 gram kadar kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı galeta unu
Karabiber, toz kırmızı biber, kimyon ve tuz
1 tane patates
1 tane patlıcan
1 tane kabak
1 tane kapya biber
2 tane sivri biber
2-3 tane domates
Güveçte Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnanılmaz hoş bir tanım. Davet sofraların vazgeçilmezi
Köfte gereçleri ile köftemizi yoğuralım. Minik köfteler yapıp buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Patateslerin kabuklarını soyup küp olarak keselim.
Kalan zerzevatları de soyup tıpkı halde keselim. Sıvı yağda kızartalım.
Fırında da pişeceği için çok fazla kızarmanıza gerek yok.
Güveç kaplarına hepsini eşit halde hisse edelim.
1 yemek kaşığı salçayı 1-1,5 su bardağı kadar sıcak su ve biraz tuz ile açıp güveçlerimize hisse edelim.
Biraz piştikten sonra maydanoz ve kaşar ekliyoruz.
180°lik fırında köftelerimiz kızarana kadar pişirelim.
Herkese afiyet olsun
Güveçte Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300-400 gram kadar kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı galeta unu
Karabiber, toz kırmızı biber, kimyon ve tuz
1 tane patates
1 tane patlıcan
1 tane kabak
1 tane kapya biber
2 tane sivri biber
2-3 tane domates
Güveçte Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnanılmaz hoş bir tanım. Davet sofraların vazgeçilmezi
Köfte gereçleri ile köftemizi yoğuralım. Minik köfteler yapıp buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Patateslerin kabuklarını soyup küp olarak keselim.
Kalan zerzevatları de soyup tıpkı halde keselim. Sıvı yağda kızartalım.
Fırında da pişeceği için çok fazla kızarmanıza gerek yok.
Güveç kaplarına hepsini eşit halde hisse edelim.
1 yemek kaşığı salçayı 1-1,5 su bardağı kadar sıcak su ve biraz tuz ile açıp güveçlerimize hisse edelim.
Biraz piştikten sonra maydanoz ve kaşar ekliyoruz.
180°lik fırında köftelerimiz kızarana kadar pişirelim.
Herkese afiyet olsun
Güveçte Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı