Güveçte Tavuk Büryan Tanımı İçin Malzemeler
6-8 adet baget tavuk
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tereyağ
Domates sos
Güveçte Tavuk Büryan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suya koyarak yarım saat bekletiyoruz.
Bu sırada bagetleri üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla ve 1 tatlı kaşığı tuzla 20-25 dk haşlıyoruz.
Tencereye sıvı yağı alarak ince ince doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
Pirinci ekliyoruz, nane ve tuz ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulan pirinci güvece alıp üzerine tavukları diziyoruz.
2. 5 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip tavukların üzerine domates sos sürüp 200 derece fırında 45 dk pişiriyoruz.
Güveçte Tavuk Büryan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6-8 adet baget tavuk
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tereyağ
Domates sos
Güveçte Tavuk Büryan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suya koyarak yarım saat bekletiyoruz.
Bu sırada bagetleri üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla ve 1 tatlı kaşığı tuzla 20-25 dk haşlıyoruz.
Tencereye sıvı yağı alarak ince ince doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
Pirinci ekliyoruz, nane ve tuz ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulan pirinci güvece alıp üzerine tavukları diziyoruz.
2. 5 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip tavukların üzerine domates sos sürüp 200 derece fırında 45 dk pişiriyoruz.
Güveçte Tavuk Büryan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı