Son konular

Güveçte Tavuk Büryan

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Güveçte Tavuk Büryan Tanımı İçin Malzemeler
6-8 adet baget tavuk
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tereyağ
Domates sos

Güveçte Tavuk Büryan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suya koyarak yarım saat bekletiyoruz.
Bu sırada bagetleri üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla ve 1 tatlı kaşığı tuzla 20-25 dk haşlıyoruz.
Tencereye sıvı yağı alarak ince ince doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
Pirinci ekliyoruz, nane ve tuz ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulan pirinci güvece alıp üzerine tavukları diziyoruz.
2. 5 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip tavukların üzerine domates sos sürüp 200 derece fırında 45 dk pişiriyoruz.
Güveçte Tavuk Büryan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi İçin Malzemeler 10 adet baget Haşlamak için su Tuz Pilav için ; 3 buçuk su bardağı pirinç 4 buçuk su bardağı sıcak su (ben tavuk suyu kullandım) 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağ Tavuğun üzerine sürmek için ; Yeterince domates sosu Nefis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Baget Büryan Tarifi İçin Malzemeler 5 tane tavuk baget 1 tane kuru soğan 1 tane havuç 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tuz 5 su bardak su Pilavı için 2 su bardağı pirinç 1. 5 su bardağı haşladığımız Baget suyu 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığın ucuyla zerdeçal Baget Büryan Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuk Kapama Büryan Tanımı İçin Malzemeler 8 adet tavuk baget (Kişi sayısına nazaran arttırabilirsiniz) Haşlamak için su Tuz Pilavı için; 4 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı yarım sıvı yağ 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Tavuk Kapama Büryan Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Bulgur Üzerine Tavuk Büryan Tanımı İçin Gereçler 3 tavuk göğsü 2 su bardağı bulgur 1 kuru soğan 2 çay kaşığı karışım baharat 1 çay kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı dolusu salça 3 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı su Bulgur Üzerine Tavuk Büryan Tanımı Yapılışı Öncelikle tavukları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Büryan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı pirinç 1 bütün tavuk yada baget 1 baş büyük kuru soğan Tuz Nane 5 su bardağı tavuk suyu Büryan Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavuğu haşlayın. Kuru soğanı tereyağ yada sıvı yağ ile kavurun. Yıkanmış pirinci ekleyip üç beş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt