Guzel Sutlu Tatlı tarifleri
KAR LOKUMU MALZEMELER:
200grlık bir kutu krema
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sut tozu
3 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
2 damla mor veya pembe gıda boyası sıvı yoksa toz gıda boyası( kurdan ucuyla)isteğe gore renksizde yapılabilir
bulamak icin 1 su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI:Uzerine bulamak icin ayırdığımız hindistan cevizi haric tum malzemeyi karıştırıyoruzBuzdolabında 2 saat kadar bekletiyoruzCeviz kadar parcalar alıp elimizle yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruzBu kadar afiyet olsun
Hepsini gormek icin tıklayın
EV YAPIMI DONDURMA MALZEMELER:
1 poşet kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk sut
1 paket (200ml)krema
1 cay bardağı pudra şekeri(arzuya gore azaltıp coğaltabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Krem şantiyi sutle cırpıyoruz krema ve pudra şekerini ekleyip iyice cırpıyoruz dondurucuya koyup 3 saat sure ile her saat başı cıkarıp karıştırıyorsunuz bir gece dinlendirip cikolata sosu ile servis yapıyorsunuz afiyet olsun
Hepsini gormek icin tıklayın
KARAMELLİ BURCAKLI TATLI MALZEMELER:
4 paket burcak buskuvi
1paket kakaolu pasta kreması(uzerine)
hindistancevizi,cikolta rendesi (uzerine)
ara muhallebisi:
1 lt sut
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
karameli icin:
1 su bardağı şeker
1 cay bardağı su
1 yemek kaşığı buğday nişasta
1 cay bardağı su
KARAMELLİ BURCAKLI TATLI YAPILIŞI:
Muhallebi malzemelerini karıştırıp pişiriyoruzayrı yerde bir su bardağı şekeri eritiyor karamelize ediyoruz 1 cay bardağı suyu ilave ediyoruz1 cay bardağı suda erittiğimiz nişastayıda ekleyip karıştırıp karamel sosumuzu hazırlıyoruzsıcak muhallebimize ekleyip iyice karıştırıyoruzBir sıra buskuvimizi borcama diziyoruzuzerine muhallebizin birazını dokup yayıyoruz bir sıra buskuvi dizip kalan muhallebimizide uzerine dokup yayıyoruz3 sıra buskuviyide dizip soğumaya bırakıyoruzpasta kremasını uzerindeki tarife gore hazırlayıp 3 sıra dizdiğimiz buskuvilerin uzerine yayıp istediğimiz gibi susluyoruz ben hindistan cevizi ve cikolata ile susledim afiyet olsun
Hepsini gormek icin tıklayın
EVDE PUDİNG TARİFİ MALZEMELER:
beyaz kısmı icin:
1kgsut
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker(siz artırabilirsiniz)
1 paket vanilya
50 gr margarin
vanilya ve margarin haric topaklatmadan karıştırıp pişiriyoruz vanilyayı ve margarini ekleyip karıştırıp soğutuyoruz mikserle 6 7 dakika cırpıyoruzyarıya kadar kuplara koyuyoruz
kakaolu kısmı icin:
1 kg sut
12 yemek kaşığı şeker
2 cay bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı dolu dolu kakao
50 gr margarin
yukarıdaki şlemin aynısını yapıyoruz beyaz pudingin uzerine kakaolu puding koyup istediğimiz şekilde susluyoruzafiyet olsun
Hepsini gormek icin tıklayın
KAR LOKUMU MALZEMELER:
200grlık bir kutu krema
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sut tozu
3 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
2 damla mor veya pembe gıda boyası sıvı yoksa toz gıda boyası( kurdan ucuyla)isteğe gore renksizde yapılabilir
bulamak icin 1 su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI:Uzerine bulamak icin ayırdığımız hindistan cevizi haric tum malzemeyi karıştırıyoruzBuzdolabında 2 saat kadar bekletiyoruzCeviz kadar parcalar alıp elimizle yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruzBu kadar afiyet olsun
Hepsini gormek icin tıklayın
EV YAPIMI DONDURMA MALZEMELER:
1 poşet kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk sut
1 paket (200ml)krema
1 cay bardağı pudra şekeri(arzuya gore azaltıp coğaltabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Krem şantiyi sutle cırpıyoruz krema ve pudra şekerini ekleyip iyice cırpıyoruz dondurucuya koyup 3 saat sure ile her saat başı cıkarıp karıştırıyorsunuz bir gece dinlendirip cikolata sosu ile servis yapıyorsunuz afiyet olsun
Hepsini gormek icin tıklayın
KARAMELLİ BURCAKLI TATLI MALZEMELER:
4 paket burcak buskuvi
1paket kakaolu pasta kreması(uzerine)
hindistancevizi,cikolta rendesi (uzerine)
ara muhallebisi:
1 lt sut
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
karameli icin:
1 su bardağı şeker
1 cay bardağı su
1 yemek kaşığı buğday nişasta
1 cay bardağı su
KARAMELLİ BURCAKLI TATLI YAPILIŞI:
Muhallebi malzemelerini karıştırıp pişiriyoruzayrı yerde bir su bardağı şekeri eritiyor karamelize ediyoruz 1 cay bardağı suyu ilave ediyoruz1 cay bardağı suda erittiğimiz nişastayıda ekleyip karıştırıp karamel sosumuzu hazırlıyoruzsıcak muhallebimize ekleyip iyice karıştırıyoruzBir sıra buskuvimizi borcama diziyoruzuzerine muhallebizin birazını dokup yayıyoruz bir sıra buskuvi dizip kalan muhallebimizide uzerine dokup yayıyoruz3 sıra buskuviyide dizip soğumaya bırakıyoruzpasta kremasını uzerindeki tarife gore hazırlayıp 3 sıra dizdiğimiz buskuvilerin uzerine yayıp istediğimiz gibi susluyoruz ben hindistan cevizi ve cikolata ile susledim afiyet olsun
Hepsini gormek icin tıklayın
EVDE PUDİNG TARİFİ MALZEMELER:
beyaz kısmı icin:
1kgsut
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker(siz artırabilirsiniz)
1 paket vanilya
50 gr margarin
vanilya ve margarin haric topaklatmadan karıştırıp pişiriyoruz vanilyayı ve margarini ekleyip karıştırıp soğutuyoruz mikserle 6 7 dakika cırpıyoruzyarıya kadar kuplara koyuyoruz
kakaolu kısmı icin:
1 kg sut
12 yemek kaşığı şeker
2 cay bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı dolu dolu kakao
50 gr margarin
yukarıdaki şlemin aynısını yapıyoruz beyaz pudingin uzerine kakaolu puding koyup istediğimiz şekilde susluyoruzafiyet olsun
Hepsini gormek icin tıklayın