Gyeranmari (Rulo Sarılmış) Omlet Tanımı İçin Gereçler
6 adet yumurta
1 adet kırmızı soğan
3-4 kısım taze soğan
1 adet uzun sosis(zorunlu değil)
1 küçük kase kaşar peyniri
Tuz
Tereyağ
Gyeranmari (Rulo Sarılmış) Omlet Tanımı Yapılışı
Kırmızı soğan, taze soğan ve dişiler küçük ebatlarda doğranır.
Kırmızı soğanlar tavaya alınır ve sotelenir.
Az su ekleyip karıştırıp bir mühlet sonra tekrar az su ekleyip sürece devam edilir.
Şeker kullanmadan soğanı karamelize edilmiş olur.
Taze soğan ve sosisler eklenir ve kısa mühlet daha sotelenir.
Başka bir kapta kırılmış çırpılmış yumurtalara eklenir ve karıştırılır.
Büyükçe bir tavaya tereyağı alınır.
Yumurtalı karışımdan bir miktat tavaya aktarılır. (tavanın yeri kaplanacak ve kalın olmayacak miktarda).
Yumurta pişmeye başladığında rulo halinde sarılmaya başlanır.
Rulo sardıkça tavada açılan yerlere kalan yumurtalı karışım aktarılır.
Yumurta harcı bitene kadar rulo sarma sürecine devam edilir.
Rulo sarılan omlet iki parmak kalınlığında dilimlenerek servis edilir.
iç gerecinin isteğe bağlı olarak çeşitlendirilmesi mümkündür.
kore omleti olarak geçer ve kırmızı ve taze soğan kullanılır.
Afiyetle .
6 adet yumurta
1 adet kırmızı soğan
3-4 kısım taze soğan
1 adet uzun sosis(zorunlu değil)
1 küçük kase kaşar peyniri
Tuz
Tereyağ
Gyeranmari (Rulo Sarılmış) Omlet Tanımı Yapılışı
Kırmızı soğan, taze soğan ve dişiler küçük ebatlarda doğranır.
Kırmızı soğanlar tavaya alınır ve sotelenir.
Az su ekleyip karıştırıp bir mühlet sonra tekrar az su ekleyip sürece devam edilir.
Şeker kullanmadan soğanı karamelize edilmiş olur.
Taze soğan ve sosisler eklenir ve kısa mühlet daha sotelenir.
Başka bir kapta kırılmış çırpılmış yumurtalara eklenir ve karıştırılır.
Büyükçe bir tavaya tereyağı alınır.
Yumurtalı karışımdan bir miktat tavaya aktarılır. (tavanın yeri kaplanacak ve kalın olmayacak miktarda).
Yumurta pişmeye başladığında rulo halinde sarılmaya başlanır.
Rulo sardıkça tavada açılan yerlere kalan yumurtalı karışım aktarılır.
Yumurta harcı bitene kadar rulo sarma sürecine devam edilir.
Rulo sarılan omlet iki parmak kalınlığında dilimlenerek servis edilir.
iç gerecinin isteğe bağlı olarak çeşitlendirilmesi mümkündür.
kore omleti olarak geçer ve kırmızı ve taze soğan kullanılır.
Afiyetle .