Son konular

Haçapuri (Gürcü Pidesi Khaçapuri)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Haçapuri (Gürcü Pidesi Khaçapuri) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık süt
2 su bardak ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 dolu tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşık sıvı yağ
5-5, 5 su bardağı un
İçi için:
Rende kaşar
Sürülebilir beyaz peynir
1 yumurta
Kenarları için:
Eritilmiş tereyağı
2 kaşık yoğurt ve yumurta sarısı karışımı
Üzeri için:
Pide sayısına nazaran (4 adet yumurta)

Haçapuri (Gürcü Pidesi Khaçapuri) Tanımı Yapılışı

Birinci olarak ılık süt ve suyumuzu, kuru maya ve şekeri bir kabın içerisinde karıştıralım.
İnstant kuru maya kullanıcaksak beklemeden(aktif kuru maya kullanacak iseniz 10 dk bekleyip kabarsın)
Unumuzu ve tuzu ve sıvı yağımızı ekleyip özdeşene kadar pürüzsüz bir hamur yoğuralım. Oda ısısında 1 saat mayalanacak.
İç harcımız için hacapuri için tabi özel peynir var bizde olmadığı için kaşar peynir ve az tuzlu beyaz peynir le yapıyoruz. İçine 1 yumurta kırıp düzgünce karıştırıyoruz.
Artık hamurumuzu porsiyonlayalım. Püf noktası bizim olağan pidelerden den daha kalın oluyor pofıdık olması için.
2 çeşit hacapuri formu var pide biçiminde ve pizza halinde.İlk biçim ve teknik birinci bezeyi hafif unlu tezgahta açalım yuvarlak yahut oval farketmez içine harcımızı koyup poğaça üzere kapatalım.
Kapattığımız yer altta kalıcak, pide hali veriyoruz uzun ve uçlar sivri çevirelim.
Bıçak ile tam ortadan hamurun üst katmanını keselim ve elimizle kenarları yanlara hakikat açalım.
Ortası açık kenarlar bombe olucak ki materyal akmasın. (diğer yapma tekniği yuvarlak hamuru aç kenarlardan kaşarlı harcı köy ve kenarları yuvarlak yeniden bombe olucak ortalama bol kaşarlı harç).
2. Halimiz.Hamuru yuvarlak aç hamur bezesi oranında kaşarlı harcı top yap ve tam ortaya koy.
Hamuru kenarlarına ortada birleştir kapat ve çevir elinle büyüt çok inceltmeden nazik hareketlerle bu kademede merdane ile üzerinden geçelim.
Üzerine yumurta sarısı, yoğurt karışım sürelim ve tekrar kaşar serpelim.Artık fırına girebilirler.
Başka püf nokta taş fırın tesiri için fırınımızı 240derecede tepsiyi aksi çevirip 10 -15 dk bekletelim.
Tepsi güzelce kızsın ve pideleri zıt çevrili olan tepsiye sürelim.
Isıyı 200 dereceye düşürelim. Yada olağan pişirmek için 200 derece fırında yağlı kağıt koyduğumuz tepside.
Yumurtayı kızarmaya başladıktan sonra pidelerin ortalarını kaşık la hafif açıp bardakla aykırı çevirelim.
 

Similar threads

  • Soru
Haçapuri Pide Nasıl Yapılır? Haçapuri pidesi, Gürcü mutfağına ait bir lezzettir. İlk olarak hamuru hazırlanır. Yoğurma kabına un, süt, tuz ve maya eklenir. Hamur yumuşak bir kıvam alana kadar yoğrulur. Ardından hamur dinlendirilir. Dinlenen hamur bezelere ayrılır ve merdane yardımıyla açılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı instant maya 1 yumurta akı (sarısı dışına ) 1 tepeleme tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Kıymalı iç harcı; 125 gram kıyma 2 adet büyük yeşil biber 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kaşarlı Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı su 1 paket kuru maya 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 adet yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayrılacak) 6 su bardağı un Üzeri için; 1 yemek kaşığı yoğurt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Karadeniz Pidesi Tadında Kuşbaşılı Pideler Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için malzemeler Yarım su bardağı ılık süt 2 su bardağı ılık su 4 kesme şeker veya 1 dolu yemek kaşığı toz şeker 1 paket toz maya veya yarım paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz 4 yemek kaşığı sıvı yağ 7 su bardağı un ele...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kır Pidesi Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 4 su bardağı un Tek kullanımlık kuru maya 1 yemek kaşığı tuz Aldığı kadar su İçi İçin 250 gram kıyma 2 tane soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik 1 tane domates Maydanoz 3 tane yeşil biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt