Hafif İrmikli Helva Tarifi İcin Malzemeler Helva icin;
*3 su bardağı irmik
*125 gram margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Helvanın şerbeti
*3 5 su bardağı tozşeker
*4 su bardağı sut
Muhallebi icin
*4 su bardağı sut
*1 su bardağına yakın un
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı hindistan cevizi
*(Ocak kapatıldıktan sonra ilave edilecekler)
Hafif İrmikli Helva Tarifi Yapılışı
1
*Geniş bir tencerede once yağlarımızı eritiyoruz
*Uzerine uc su bardağı olan irmiği ekleyip guzelce pembeleşene kadar kavuruyoruz
*Ayrı bir tencerede helvanın şerbetini şeker eriyene kadar karıştırıyoruz
*Kavrulan helvanın uzerine şerbeti yavaş ekliyoruz
*Helvayı surekli suyunu cekene kadar karıştırıyoruz
*Suyunu cektikten sonra helvanın kapağını kapatıp 10 dakika dinlendiriyoruz
*Bu arada muhallebiyi hazırlıyoruz vanilya ve hindistan cevizi haric diğer malzemeleri sutun icerisine ekleyip kaynayana kadar surekli cırpıyoruz
*Kaynadıktan sonra vanilya ve hindistan cevizi ne ekliyoruz oda sıcaklığında soğumasını bekliyoruz
*Dinlenen helva mızı ister kek kalıbına ister tart kalıbına strec film sererek yarısını uzerine dokuyoruz kaşıkla duzeltiyoruz
*Soğuyan muhallebi uzerine dokuyoruz aralarına isterseniz Damla cikolataları serpebilirsiniz geri kalan helvayı uzerine ilave ediyoruz ve buzdolabında 45 saat bekletiyoruz Afiyet olsun
*3 su bardağı irmik
*125 gram margarin
*Yarım su bardağı sıvı yağ
Helvanın şerbeti
*3 5 su bardağı tozşeker
*4 su bardağı sut
Muhallebi icin
*4 su bardağı sut
*1 su bardağına yakın un
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*3 yemek kaşığı hindistan cevizi
*(Ocak kapatıldıktan sonra ilave edilecekler)
Hafif İrmikli Helva Tarifi Yapılışı
1
*Geniş bir tencerede once yağlarımızı eritiyoruz
*Uzerine uc su bardağı olan irmiği ekleyip guzelce pembeleşene kadar kavuruyoruz
*Ayrı bir tencerede helvanın şerbetini şeker eriyene kadar karıştırıyoruz
*Kavrulan helvanın uzerine şerbeti yavaş ekliyoruz
*Helvayı surekli suyunu cekene kadar karıştırıyoruz
*Suyunu cektikten sonra helvanın kapağını kapatıp 10 dakika dinlendiriyoruz
*Bu arada muhallebiyi hazırlıyoruz vanilya ve hindistan cevizi haric diğer malzemeleri sutun icerisine ekleyip kaynayana kadar surekli cırpıyoruz
*Kaynadıktan sonra vanilya ve hindistan cevizi ne ekliyoruz oda sıcaklığında soğumasını bekliyoruz
*Dinlenen helva mızı ister kek kalıbına ister tart kalıbına strec film sererek yarısını uzerine dokuyoruz kaşıkla duzeltiyoruz
*Soğuyan muhallebi uzerine dokuyoruz aralarına isterseniz Damla cikolataları serpebilirsiniz geri kalan helvayı uzerine ilave ediyoruz ve buzdolabında 45 saat bekletiyoruz Afiyet olsun