Son konular

Hafif Ve Doyurucu (Yumurtalı Pazı Kavurması)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Hafif Ve Doyurucu (Yumurtalı Pazı Kavurması) Tanımı İçin Materyaller
2 bağ pazı
2 adet yumurta
1 diş sarımsak isdeğe bağlı
1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
1 çay kaşığı zirveli tuz
Sosu için
1 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hafif Ve Doyurucu (Yumurtalı Pazı Kavurması) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye 1 litre kadar su koyup ocakta kaynamaya bırakalım.
Bu ortada pazıları fazla kalın olmayacak halde doğrayalım.
Güzelce yıkayıp kaynayan suya atıp fazla ezmeden haşlayalım.
Pazılar haşlandıktan sonra suyunu güzelce sıkalım sulu kalmasın.
Tavaya sıvı yağ ve doğranmış sarımsağı ek edip biraz kavuralım.
Daha sonra yumurtaları kırıp pişirelim tuzunu ekleyip pazıları ek edip tekrar karıştıralım.
Pazıyla yumurtayı uygunca kavuralım ve ocaktan alıp servis tabağına koyalım.
Üzerine yoğurdu dökelim farklı bir sos tavasında sıvı yağ ve toz biberi biraz yakıp üzerine dökelim.
Pazı kavurmasını soğumadan sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Hafif Ve Doyurucu (Yumurtalı Pazı Kavurması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yumurtalı Pazı Kavurması Tanımı İçin Materyaller 1 demet pazı 1 adet soğan 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber Yumurtalı Pazı Kavurması Tanımı Yapılışı Pazıları yıkayıp orta incelikte doğruyoruz. Tenceremize yağı olarak soğanları kavuruyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Yoğurtlu Yumurtalı Hafif (Pazı Kavurması) Tanımı İçin Materyaller 1 bağ pazı 2 adet yumurta 2 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 2 diş sarımsak (İsteğe bağlı ) Üzerine Sosu İçin 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Yoğurtlu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Yabani Pazı Kavurması Tanımı İçin Malzemeler 1 bağ yabani pazı 1 tane kuru soğan 1 tane kapya biber 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz biber Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz Yabani Pazı Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pazıları ayıklayıp yıkayıp süzelim. Soğan, biber ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Pazı Kavurması Tanımı İçin Gereçler 1 kilo pazı 2 adet orta uzunluk patates 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı Pazı Kavurması Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle pazıları güzelce yıkayın doğrayın ve sıcak suya atın. 10 dakika kaynatıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Yoğurtlu Pazı Kavurması (Pazı Boranisi) Tarifi İçin Malzemeler 1 bağ pazı (200 gram) 1 büyük kuru soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kara biber Üzeri için; 5 yemek kaşığı yoğurt 2 diş ezilmiş sarımsak En üste; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt