Hafif Ve Lezzetli Patlıcan Musakka Tanımı İçin Materyaller
4-5 adet orta uzunluk patlıcan
150-200 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1-2 adet domates
2 tatlı kaşığı salça
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı sıcak su
Hafif Ve Lezzetli Patlıcan Musakka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlar yıkandıktan sonra alacalı olarak soyulur. Tuzlu su da 15-20 dakika bekletilir.
Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Üzerine sıvı yağ sürülür ve tuz serpilir. 180-200 dereceli fırında pişirilir.
Tavamıza sıvı yağ ve kıyma alınır. Biraz kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız soğanlar eklenerek kavrulur.
Akabinde sarımsaklar eklenir. 2-3 dakika daha kavrulduktan sonra biberler eklenir.
Küp küp doğranan domatesler ve salça eklenir. Baharlar da eklenerek pişmeye bırakılır.
Domatesler suyunu çekmeye başlayınca, 1 çay bardağı sıcak su ek edilir. Hafif sulu kalana kadar pişirilir.
Pişen patlıcanlar uygun bir kaba alınarak üzerine kıymalı harç serilir.
1 su bardağı sıcak su ek edilerek pişmeye bırakılır. (15-20 dakika kadar) Afiyet olsun.
4-5 adet orta uzunluk patlıcan
150-200 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1-2 adet domates
2 tatlı kaşığı salça
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
1 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı sıcak su
Hafif Ve Lezzetli Patlıcan Musakka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlar yıkandıktan sonra alacalı olarak soyulur. Tuzlu su da 15-20 dakika bekletilir.
Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Üzerine sıvı yağ sürülür ve tuz serpilir. 180-200 dereceli fırında pişirilir.
Tavamıza sıvı yağ ve kıyma alınır. Biraz kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız soğanlar eklenerek kavrulur.
Akabinde sarımsaklar eklenir. 2-3 dakika daha kavrulduktan sonra biberler eklenir.
Küp küp doğranan domatesler ve salça eklenir. Baharlar da eklenerek pişmeye bırakılır.
Domatesler suyunu çekmeye başlayınca, 1 çay bardağı sıcak su ek edilir. Hafif sulu kalana kadar pişirilir.
Pişen patlıcanlar uygun bir kaba alınarak üzerine kıymalı harç serilir.
1 su bardağı sıcak su ek edilerek pişmeye bırakılır. (15-20 dakika kadar) Afiyet olsun.