Hafta sonu kolay tanımlı hoş bir tatlı yapmak istiyorsanız mutlaka bu tanımı denemelisiniz. Milföy ve kalan reçelleri kıymetlendirmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. O vakit çabucak tanımımıza geçeliim.
REÇELLİ MİLFÖY
Malzemeler;
6adetmilföy hamuru
1/2su bardağı çilek reçeli
1/2su bardağı vişne reçeli
Servisi için:
2yemek kaşığı pudra şekeri (arzuya göre)
Yapılışı;
Derin dondurucuda beklettiğiniz milföy hamurlarını oda ısısında çözdürün.
Kare hamurları keskin bir pizza kesici yardımıyla uzun ince şeritler halinde beş eşit modüle ayırın.
Çilek ve vişne üzere istek ettiğiniz taneli reçelleri bir yumurta fırçası yardımıyla hamur modüllerinin üzerine sürüp rulo halinde sarın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz reçelli milföyleri, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Hamurların üzeri hafif kızarıp reçeller erimeye başladığında çıtır tatlıları fırından çıkartın. Dileğe nazaran pudra şekeri ilavesiyle ılık olarak servis edin.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.
REÇELLİ MİLFÖY
Malzemeler;
6adetmilföy hamuru
1/2su bardağı çilek reçeli
1/2su bardağı vişne reçeli
Servisi için:
2yemek kaşığı pudra şekeri (arzuya göre)
Yapılışı;
Derin dondurucuda beklettiğiniz milföy hamurlarını oda ısısında çözdürün.
Kare hamurları keskin bir pizza kesici yardımıyla uzun ince şeritler halinde beş eşit modüle ayırın.
Çilek ve vişne üzere istek ettiğiniz taneli reçelleri bir yumurta fırçası yardımıyla hamur modüllerinin üzerine sürüp rulo halinde sarın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz reçelli milföyleri, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
Hamurların üzeri hafif kızarıp reçeller erimeye başladığında çıtır tatlıları fırından çıkartın. Dileğe nazaran pudra şekeri ilavesiyle ılık olarak servis edin.
Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.