Hafta Sonuna Özel Lavaş Börek (Kendi Lavaşınızla) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet lavaş (Yumuşacık mayasız ev lavaşı, tarifimdeki lavaşlar)
3-4 dilim sucuk (Küçük doğranmış)
3 adet, tost dilim peynir
Pişirmek için
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hafta Sonuna Özel Lavaş Börek (Kendi Lavaşınızla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Daha önceki tarifimde kullandığım, yumuşacık mayasız lavaş hamurumdan kullandım, dolapta 3_4 gün muhafaza ediyorum, yada pişirip bir poşette buzluğa atıp, gerektiği kadarını kullanabilirsiniz.
İki adet beze yaptığımız hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Bir tanesinin ilk tarafını iyice pişirip, arka tarafın hafif pişiriyoruz.
İkinci yufkanın da ilk tarafını pişirip, arkasını çevirelim, sucuk ve peynirleri yerleştirelim, önceki pişirdiğimiz yufkayı üzerine seriyoruz (Az pişirdiğimiz taraflar üstte kalacak)
Yanından tavaya biraz sıvı yağ koyup, alta geçmesini sağlayalım, kapak kapatıp, kısık ateşte, iki dakika kadar yakmadan her tarafını dikkatli bir şekilde pişiriyoruz.
Arka tarafını çevirip yine yağ koyarak aynı şekilde pişiriyoruz. Çok lezzetli ve güzel bir kahvaltı, kesinlikle tavsiye ederim
Hafta Sonuna Özel Lavaş Börek (Kendi Lavaşınızla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet lavaş (Yumuşacık mayasız ev lavaşı, tarifimdeki lavaşlar)
3-4 dilim sucuk (Küçük doğranmış)
3 adet, tost dilim peynir
Pişirmek için
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hafta Sonuna Özel Lavaş Börek (Kendi Lavaşınızla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Daha önceki tarifimde kullandığım, yumuşacık mayasız lavaş hamurumdan kullandım, dolapta 3_4 gün muhafaza ediyorum, yada pişirip bir poşette buzluğa atıp, gerektiği kadarını kullanabilirsiniz.
İki adet beze yaptığımız hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Bir tanesinin ilk tarafını iyice pişirip, arka tarafın hafif pişiriyoruz.
İkinci yufkanın da ilk tarafını pişirip, arkasını çevirelim, sucuk ve peynirleri yerleştirelim, önceki pişirdiğimiz yufkayı üzerine seriyoruz (Az pişirdiğimiz taraflar üstte kalacak)
Yanından tavaya biraz sıvı yağ koyup, alta geçmesini sağlayalım, kapak kapatıp, kısık ateşte, iki dakika kadar yakmadan her tarafını dikkatli bir şekilde pişiriyoruz.
Arka tarafını çevirip yine yağ koyarak aynı şekilde pişiriyoruz. Çok lezzetli ve güzel bir kahvaltı, kesinlikle tavsiye ederim
Hafta Sonuna Özel Lavaş Börek (Kendi Lavaşınızla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı