Son konular

Hakiki Ramazan Simidi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Hakiki Ramazan Simidi Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı süt
1 cay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı şeker yüklü olacak
1.5 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
Un
Üzerine sürmek için
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pekmez
Bolca susam

Hakiki Ramazan Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık süte mayayı ekleyip karıştıralım.
Mayanın 10 dakika faal hale gelmesini bekleyelim.
Şeker,tuz, sıvı yağ yumurta akı ve mahlep ekleyelim karıştıralım.
İyice ve unu ekleyip yavaş yavaş yoğuralım.
Çok katı bir hamur olmasın ele yapışan kıvamda olacak.
Hamurumuz hazır hale gelince 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Hamur mayalandıktan sonra hamuru iki eşit kesime bölün böldügümüz her bezeyi 10 esit modüle ayıralım.
Toplamda 20 beze olacak.
Her bezeyi elimizle rulo haline getirip (b) biçimini verelim tepsiye dizelim.
Yumurta sarısı, yoğurt,susam ve sıvı yağ karışımını üzerine sürelim çokça susam serpelim.
20 dakika tepsi mayası olduktan sonra 180 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hakiki Ramazan Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler Yarım paket oda ısısında margarin 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine) 1 tatlı kaşığı mahlep 2 çay kaşığı kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı şeker 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Bayatlamayan Mahlepsiz Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler Hamur materyali için; 125 gram tereyağı (oda ısısında) Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml) 1 adet yumurta sarısı içine ekleyeceğiz (akı dışına sürmek için ayıralım ) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke ben beyaz sirke kullandım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler Kandil simidi için; 125 gram margarin (Oda ısısında) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı mahlep (Ben 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Lezzetiyle Pastanadekilerden Daha Güzel Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 125 gram oda ısısında margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine) 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kıyır Kıyır Yemeye Doyamayacağınız Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller 1 büyük çay bardağı sıvı yağ Yarım paket tereyağ yada margarin (125 gram ) 1 yemek kaşığı yoğurt 2 yumurta (Akları üzeri sarısı içi için ) 2 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı mahlep 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt