Halveter Helvası Yöresel Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
Halveter Helvası Yöresel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp ocakta orta ateşte eritelim.
Unu ilave ederek yağa yedirelim.
Devamlı karıştırarak un buğday rengini alana kadar kavuralım.
Pekmezi yavaş yavaş dökerek una yedirelim birden dökmüyoruz.
Helva karıştırdıkca kıvam alacak.
Pekmezi dökmeye başladığınız zaman daha hızlı karıştıralım.
Helva toparlanınca ocaktan alıp kaşıkla yada kasede servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.Not: helvanın daha koyu renkte olmamasını isterseniz unu biraz daha kavurabilirsiniz ben koyu sevmediğim için açık renk yaptım.
Halveter Helvası Yöresel Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
Halveter Helvası Yöresel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp ocakta orta ateşte eritelim.
Unu ilave ederek yağa yedirelim.
Devamlı karıştırarak un buğday rengini alana kadar kavuralım.
Pekmezi yavaş yavaş dökerek una yedirelim birden dökmüyoruz.
Helva karıştırdıkca kıvam alacak.
Pekmezi dökmeye başladığınız zaman daha hızlı karıştıralım.
Helva toparlanınca ocaktan alıp kaşıkla yada kasede servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.Not: helvanın daha koyu renkte olmamasını isterseniz unu biraz daha kavurabilirsiniz ben koyu sevmediğim için açık renk yaptım.
Halveter Helvası Yöresel Tarifi Fotoğraflı Yapılışı