Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çiğ susam
Hamburger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.
Unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz.
Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım.
Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra top top bezeler yapalım yaklaşık 10 -12 adet çıkıyor büyüklüğü adedi size kalmış.
Yaptığımız bezeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp 20 dk da tepside mayalandırıyoruz ,bu sırada fırını 200 dereceye getiriyoruz .
Bezelerin üstüne yumurta sarısı sürüp kavrulmamış beyaz susam ekiyoruz ve mayalanma süresi dolunca 20 dk pişiriyoruz .
Fırından alınca sıcakken tereyağı sürüyoruz üstlerine ilk sıcağı çıkıp ekmekler dinlenince ortadan kesip hamburgerimizi hazırlayabiliriz .
Dilerseniz soğuduktan sonra dondurucuya atıp çıkarınca pratikçe tüketebilirsiniz. Çok çok lezzetli ve pofuduk oluyor asla bayatlamıyor gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.
Hamburger Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çiğ susam
Hamburger Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.
Unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz.
Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım.
Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra top top bezeler yapalım yaklaşık 10 -12 adet çıkıyor büyüklüğü adedi size kalmış.
Yaptığımız bezeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp 20 dk da tepside mayalandırıyoruz ,bu sırada fırını 200 dereceye getiriyoruz .
Bezelerin üstüne yumurta sarısı sürüp kavrulmamış beyaz susam ekiyoruz ve mayalanma süresi dolunca 20 dk pişiriyoruz .
Fırından alınca sıcakken tereyağı sürüyoruz üstlerine ilk sıcağı çıkıp ekmekler dinlenince ortadan kesip hamburgerimizi hazırlayabiliriz .
Dilerseniz soğuduktan sonra dondurucuya atıp çıkarınca pratikçe tüketebilirsiniz. Çok çok lezzetli ve pofuduk oluyor asla bayatlamıyor gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.
Hamburger Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı