Hamsi Buğulama
Resimli Hamsi Buğulama Tarifi,
Hamsi Buğulama nasıl yapılır
Hamsi Buğulama yapılışı resimli Tarifi
imageshamsibugulamatarifiresimli5ad4596718423
hamsi buğulama malzemeleri
■1 kg hamsi
■1 buyuk soğan
■2 adet domates
Sos icin;
■Bir miktar sıvı yağ (iki uc kaşık kadar)
■2 adet domates
■1 adet yeşil soğan
■2, 3 diş sarımsak
■Bir miktar maydanoz
Hamsi buğulama tarifi
Hamsiler kılcıklarıyla beraber temizlenir ve yıkanır Sos yapımına gecilir Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, kucuk doğranmış domatesler eklenir, tuz ve karabiber katılarak karıştırılıp sos haline gelmesi beklenir Domatesler cok sulu değilse sosu biraz sulandırmak gerekebilir Sos hazır olduğunda genişce bir tencerenin dibine once bir miktar sos yayılır ve ustune hamsiler dizilir Hamsiler kac kat olacaksa ona gore sos ayarlı bir şekilde hamsilerin arasına konulur Sonra tencereye sırayla halka şeklinde doğranan soğan dilimleri, domates dilimleri ve limon dilimleri konulur En uste maydanoz doğranır Limon suyu eklenir Son olarak malzemelerin uzerinde bir miktar sıvı yağ gezdirilir ve gerek gorulurse tencerenin dibinde olacak şekilde birazcık su eklenir 1520 dakika icinde hamsi buğulamanız hazır olacaktır Afiyet olsun
Resimli Hamsi Buğulama Tarifi,
Hamsi Buğulama nasıl yapılır
Hamsi Buğulama yapılışı resimli Tarifi
imageshamsibugulamatarifiresimli5ad4596718423
hamsi buğulama malzemeleri
■1 kg hamsi
■1 buyuk soğan
■2 adet domates
Sos icin;
■Bir miktar sıvı yağ (iki uc kaşık kadar)
■2 adet domates
■1 adet yeşil soğan
■2, 3 diş sarımsak
■Bir miktar maydanoz
Hamsi buğulama tarifi
Hamsiler kılcıklarıyla beraber temizlenir ve yıkanır Sos yapımına gecilir Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur, kucuk doğranmış domatesler eklenir, tuz ve karabiber katılarak karıştırılıp sos haline gelmesi beklenir Domatesler cok sulu değilse sosu biraz sulandırmak gerekebilir Sos hazır olduğunda genişce bir tencerenin dibine once bir miktar sos yayılır ve ustune hamsiler dizilir Hamsiler kac kat olacaksa ona gore sos ayarlı bir şekilde hamsilerin arasına konulur Sonra tencereye sırayla halka şeklinde doğranan soğan dilimleri, domates dilimleri ve limon dilimleri konulur En uste maydanoz doğranır Limon suyu eklenir Son olarak malzemelerin uzerinde bir miktar sıvı yağ gezdirilir ve gerek gorulurse tencerenin dibinde olacak şekilde birazcık su eklenir 1520 dakika icinde hamsi buğulamanız hazır olacaktır Afiyet olsun