Hamsiköy Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 pk vanilya
Hamsiköy Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak pirinçler güzelce yıkanıp haşlanır çok az sulu kalsın.
Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz.
10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.
Hamsiköy Sütlaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 pk vanilya
Hamsiköy Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak pirinçler güzelce yıkanıp haşlanır çok az sulu kalsın.
Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz.
10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın.
Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun.
Hamsiköy Sütlaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı