Son konular

Hamur Kızartması (Pişi)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Hamur Kızartması (Pişi) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya ve ya 1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Aldığı kadar un (4 su bardağı un kullandım ben )
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvı yağ

Hamur Kızartması (Pişi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, su ,maya ,şeker bi kaba alınır karıştırılır 5 dk dinlendirin.
Dinlenen karışıma zeytinyağ ekleyip çırpın .
3. 5 su bardağı un ve tuzu ekleyin karıştırın .
Kalan unuda ekleyip 10 dk yoğurun.
Hamuru bir kaba koyup üstünü örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın (ben akşamdan yapıyorum sabah pişiriyorum )
Dinlenen hamuru tezgaha alın elinizi yağa batırıp yuvarlak formda açın yuvarlak bir kalıpla kesin (ben oğluma kestirdim )
Geniş bir tavaya yağı alın kızdırın. İçine hamurları tek tek atın artlı önlü pişirin servise hazır.
Hamur Kızartması (Pişi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Yağ Sevmeyen Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta Alabildiğince un Kızartmak için; Sıvıyağ Yağ Sevmeyen Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç diğer malzemeleri birbirini özümseyene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet küçük yaş maya(42 gr) 1 su bardağı yoğurt (sulu tarafından) 1 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı sıcak su Aldığı kadar un Kızartmak için Sıvıyağ Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle yaş mayayı, 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Pişi Tanımı İçin Materyaller Hamur için: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker Yarım paket yaş maya 4,5-5 su bardağı un (Unu birinci olarak 4,5 bardak koyun kıvamına nazaran arttırabilirsiniz) Kızartmak için ayçiçek yağı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Pişi (Fırından Alınmış Hamur Gibi) Tanımı İçin Materyaller 4, 5-5 su bardağı un 2 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 2 tatlı kaşığı şeker 1 su bardağı ılık süt 1, 5 su bardağı ılık su Sıvı yağ Pişi (Fırından Alınmış Hamur Gibi) Tanımı Yapılışı Bir kaba unu alın ve tuzu ekleyip karıştırın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Simit Pişi Tanımı İçin Gereçler Çay bardağı ölçüm 175 ml büyük uzunluktur 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 1 paket toz maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un (Yaklaşık 4, 4-5 çay bardağı) Bulamak için; 1 kase susam Yarım kase süt Simit Pişi Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Üst Alt