Hamur Olan Kadayıfın Dönüşümü Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
1 lt süt
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Hamur Olan Kadayıfın Dönüşümü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet azizliğine uğrayıp hamur olmuş tepsi kadayıf
Hamur olan kadayıfı ufalayıp fırın tepsisine ince şekilde yerleştirip 200°de 10-15 dk kontrollü kızartın.Not: tepsi kadayıf tatlısını yaparken zaten yağ,şeker ve ceviz kullanıldığı için tekrar ilave etmeme gerek kalmadı.
Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım.Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
Daha sonra vanilya ve krem şantiyi ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.Afiyet olsun
Hamur Olan Kadayıfın Dönüşümü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için;
1 lt süt
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Hamur Olan Kadayıfın Dönüşümü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet azizliğine uğrayıp hamur olmuş tepsi kadayıf
Hamur olan kadayıfı ufalayıp fırın tepsisine ince şekilde yerleştirip 200°de 10-15 dk kontrollü kızartın.Not: tepsi kadayıf tatlısını yaparken zaten yağ,şeker ve ceviz kullanıldığı için tekrar ilave etmeme gerek kalmadı.
Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım.Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın.
Daha sonra vanilya ve krem şantiyi ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.Afiyet olsun
Hamur Olan Kadayıfın Dönüşümü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı