Hardal Sarması (Değişik Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
3 bağ hardal
İç harcı için:
Yarım kilo pirinç
2 tane büyük kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı biber salçası
6 kaşık domates sosu
1 er tatlı kaşığı pulbiber ,karabiber, kimyon ,nane
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon suyu
Tencerenin dibine koyulan sos için malzemeler:
1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 çay bardağı su
Hardal Sarması (Değişik Ve Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hardallarımızı yıkayıp temizleyip kaynayan suya batırıp çıkarıyoruz (çıkarma işlemini uzatmazsak çok iyi olur çünkü hardal normaldede yumuşak bir yapısı vardır)
Daha sonra iç harcına geçiyoruz .İç harcı için pirinçleri yıkayıp süzgeçten geçiriyoruz ve daha sonra bütün malzemelerinde ekleyip güzelce karıştıyoruz.
Sarma işlemine geçmeden tencereye yağımızı salçamızı koyup ocağa alıyoruz ve daha sonra sarımsaklarıda ekleyip en son suyunuda koyup 1 dk kaynatıp kapatıyoruz( sosunu sonradan değil en başta yapıyorum kaynarken hepsi özleşmiş oluyor ve daha lezzetli olduğunu düşünüyorum)
Şimdi gelelim sarma işlemine. Hardallarımızı büyüklüğüne göre 2 ye yada 3 e kesiyoruz ve sarıyoruz.
Sarma işleminden sonra 1 su bardağı kaynamış suyu tencereye koyup ocağa alıyoruz .
Kaynadıktan sonra altını kısıp tam yarım saat pişiriyoruz.
Not:biz kalabalık bir aile olduğumuz için ben çok yaptım sizler bu ölçüleri azaltabilir yada çoğaltabiliriz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hardal Sarması (Değişik Ve Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 bağ hardal
İç harcı için:
Yarım kilo pirinç
2 tane büyük kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı biber salçası
6 kaşık domates sosu
1 er tatlı kaşığı pulbiber ,karabiber, kimyon ,nane
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limon suyu
Tencerenin dibine koyulan sos için malzemeler:
1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 çay bardağı su
Hardal Sarması (Değişik Ve Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hardallarımızı yıkayıp temizleyip kaynayan suya batırıp çıkarıyoruz (çıkarma işlemini uzatmazsak çok iyi olur çünkü hardal normaldede yumuşak bir yapısı vardır)
Daha sonra iç harcına geçiyoruz .İç harcı için pirinçleri yıkayıp süzgeçten geçiriyoruz ve daha sonra bütün malzemelerinde ekleyip güzelce karıştıyoruz.
Sarma işlemine geçmeden tencereye yağımızı salçamızı koyup ocağa alıyoruz ve daha sonra sarımsaklarıda ekleyip en son suyunuda koyup 1 dk kaynatıp kapatıyoruz( sosunu sonradan değil en başta yapıyorum kaynarken hepsi özleşmiş oluyor ve daha lezzetli olduğunu düşünüyorum)
Şimdi gelelim sarma işlemine. Hardallarımızı büyüklüğüne göre 2 ye yada 3 e kesiyoruz ve sarıyoruz.
Sarma işleminden sonra 1 su bardağı kaynamış suyu tencereye koyup ocağa alıyoruz .
Kaynadıktan sonra altını kısıp tam yarım saat pişiriyoruz.
Not:biz kalabalık bir aile olduğumuz için ben çok yaptım sizler bu ölçüleri azaltabilir yada çoğaltabiliriz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hardal Sarması (Değişik Ve Çok Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı