Harf Pasta (Herkes Hazır Zannediyor) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksin un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
Pastacı kreması için ;
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı süt ( 200 ml bardak )
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket çiğ krema (Kontrollü eklenecek yarım paket bile yetebilir)
1 paket toz halinde krem şanti
Harf Pasta (Herkes Hazır Zannediyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya’nın hazırlanışı;Önemli: benim kek testerem olmadığı için keki ikiye bölemedim. Bu yüzden pastanın alt ve üst katını 2 kere pişirdim yani bu pandispanya tarifi sadece 1 katın tarifi. 2 kez aynı işlemleri uygularsanız 2 adet pandispanya elde edip istediğimiz harfe göre şekil verip arasına kremayı sıktığınızda görüntülerdeki pastayı elde ediyorsunuz.
Yumurta akları ve sarıları dikkatli bir şekilde ayrı ayrı kaplara ayrılır.
Yumurta beyazları bir tutam tuz ile yüksek devirde çırpılır.
Traş köpüğü kıvamına gelince ters çevirince akmıyorsa olmuş demektir.
Yumurta sarılarına ise önce 1 çay bardağı şekerin yarısını döküp biraz çırpalım.
Sonra diğer yarısını da döküp iyice karıştıralım.
Üzerine ılık su, sıvı yağ döküp karıştırmaya devam edilir.
Daha sonra kalan malzemeleri de ekleyip tamamen homojen kıvam alana kadar mikser ile karıştırmaya devam edelim.
Şimdi mikseri bir kenara alıp karıştırdığımız yumurta beyazlarını, yumurta sarılarını karıştırdığımız kaba dikkatli bir şekilde alıp spatula ile alttan üste aktara aktara birbirine karıştıralım ama dikkat edin yumurtanın akları sönmesin karıştırırken.
Fırın tepsisine yağ kağıt serip hamurumuzu eşit şekilde tepsiye yayalım.
Önceden ısıttığımız 170° derece fırında üzeri çok kızarmadan pişirip fırından alalım.
Pişen keki ızgara üzerine alıp yağlı kağıdı çıkaralım. Tamamen soğuyan keki hangi harf istiyorsak o şekilde bıçakla keselim.
Pastanın 2. Katı için aynı işlemleri en baştan uygulayalım.
Pastacı kremasının hazırlanışı;Tereyağı, çiğ krema, vanilya, krem şanti hariçindeki bütün malzemeleri karıştırarak bir tencereye alıyoruz.
Orta ateşte hiç bırakmadan karıştırarak pişirelim, kaynamaya başlar başlamaz 1 kaşık tereyağı ve vanilyamızı tencereye ilave edelim. Koyu kıvamlı bir krema olacaktır bu sizi korkutmasın.
Bir dakika kadar karıştırdıktan sonra altını kapatarak ara ara karıştırarak ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
Daha sonra streç ile ağzını kapatarak buzdolabına kaldıralım. Bu şekilde en az 2 saat veya vaktiniz var ise bir gece dolapta dinlendirelim.
Dolaptan dinlenip çıkardığımız kremamıza 1 paket toz halindeki krem şantiyi ekleyelim.
Üzerine 1 kaşık kadar çiğ krema ekleyerek mikser ile karıştırmaya başlayalım.
Bu aşamada en önemli kısım, çiğ kremayı çok dökmeyin çünkü pastacı kremanızı koyu kıvamlı istiyorsanız minicik bile yeterli oluyor eğer cıvık istiyorsanız da kontrollü şekilde kıvamı kontrol ede ede dökmenizde fayda var.
Bu pastacı kremasını bütün tariflerde uygulayabilirsiniz, hatta servis bardaklarına meyve yerleştirip üzerine krema dökünce bile çok lezzetli oluyor eğer artarsa bu şekilde yapabilirsiniz.
Harf Pasta (Herkes Hazır Zannediyor) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksin un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
Pastacı kreması için ;
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı süt ( 200 ml bardak )
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket çiğ krema (Kontrollü eklenecek yarım paket bile yetebilir)
1 paket toz halinde krem şanti
Harf Pasta (Herkes Hazır Zannediyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya’nın hazırlanışı;Önemli: benim kek testerem olmadığı için keki ikiye bölemedim. Bu yüzden pastanın alt ve üst katını 2 kere pişirdim yani bu pandispanya tarifi sadece 1 katın tarifi. 2 kez aynı işlemleri uygularsanız 2 adet pandispanya elde edip istediğimiz harfe göre şekil verip arasına kremayı sıktığınızda görüntülerdeki pastayı elde ediyorsunuz.
Yumurta akları ve sarıları dikkatli bir şekilde ayrı ayrı kaplara ayrılır.
Yumurta beyazları bir tutam tuz ile yüksek devirde çırpılır.
Traş köpüğü kıvamına gelince ters çevirince akmıyorsa olmuş demektir.
Yumurta sarılarına ise önce 1 çay bardağı şekerin yarısını döküp biraz çırpalım.
Sonra diğer yarısını da döküp iyice karıştıralım.
Üzerine ılık su, sıvı yağ döküp karıştırmaya devam edilir.
Daha sonra kalan malzemeleri de ekleyip tamamen homojen kıvam alana kadar mikser ile karıştırmaya devam edelim.
Şimdi mikseri bir kenara alıp karıştırdığımız yumurta beyazlarını, yumurta sarılarını karıştırdığımız kaba dikkatli bir şekilde alıp spatula ile alttan üste aktara aktara birbirine karıştıralım ama dikkat edin yumurtanın akları sönmesin karıştırırken.
Fırın tepsisine yağ kağıt serip hamurumuzu eşit şekilde tepsiye yayalım.
Önceden ısıttığımız 170° derece fırında üzeri çok kızarmadan pişirip fırından alalım.
Pişen keki ızgara üzerine alıp yağlı kağıdı çıkaralım. Tamamen soğuyan keki hangi harf istiyorsak o şekilde bıçakla keselim.
Pastanın 2. Katı için aynı işlemleri en baştan uygulayalım.
Pastacı kremasının hazırlanışı;Tereyağı, çiğ krema, vanilya, krem şanti hariçindeki bütün malzemeleri karıştırarak bir tencereye alıyoruz.
Orta ateşte hiç bırakmadan karıştırarak pişirelim, kaynamaya başlar başlamaz 1 kaşık tereyağı ve vanilyamızı tencereye ilave edelim. Koyu kıvamlı bir krema olacaktır bu sizi korkutmasın.
Bir dakika kadar karıştırdıktan sonra altını kapatarak ara ara karıştırarak ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
Daha sonra streç ile ağzını kapatarak buzdolabına kaldıralım. Bu şekilde en az 2 saat veya vaktiniz var ise bir gece dolapta dinlendirelim.
Dolaptan dinlenip çıkardığımız kremamıza 1 paket toz halindeki krem şantiyi ekleyelim.
Üzerine 1 kaşık kadar çiğ krema ekleyerek mikser ile karıştırmaya başlayalım.
Bu aşamada en önemli kısım, çiğ kremayı çok dökmeyin çünkü pastacı kremanızı koyu kıvamlı istiyorsanız minicik bile yeterli oluyor eğer cıvık istiyorsanız da kontrollü şekilde kıvamı kontrol ede ede dökmenizde fayda var.
Bu pastacı kremasını bütün tariflerde uygulayabilirsiniz, hatta servis bardaklarına meyve yerleştirip üzerine krema dökünce bile çok lezzetli oluyor eğer artarsa bu şekilde yapabilirsiniz.
Harf Pasta (Herkes Hazır Zannediyor) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı