Son konular

Harika Bir Lezzet Porsiyonluk Kakolu Pasta

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Olağanüstü Bir Lezzet Porsiyonluk Kakolu Pasta Tanımı İçin Materyaller

Kek materyalleri için;
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı (Eritilir)
1 çay bardağı su
2 kahve fincanı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı un (Kontrollü koyalım)
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
Yarım su bardağı nişasta
Çeyrek su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım paket kremşanti

Kusursuz Bir Lezzet Porsiyonluk Kakolu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
2 adet yumurta, bir su bardağı toz şeker köpürene kadar çırpalım. Süt tereyağı su ek edip tekrar çırpalım.
Unumuzu denetimli bir formda koyup, kabartma tozu ve vanilya ek ettikten sonra kakao ile koyup güzelce çırpalım.
Yağlı kağıt koymuş olduğumuz tepsiye hazırladığımız kek karışımını dökelim 180 derecede pişirin.
Kremamızı hazırlayalım. Bir tencereye nişasta un şeker koyup karıştırıyoruz üzerine sütü ek edip düzgünce çırpalım, ocağa alalım.
Kaynadıktan ocaktan alıp sonra tereyağı ek edelim, vanilyayı da yeterlice karıştıralım. Sonra biraz ılıdıktan kremşanti koyup uygunca çırpalım.
Pişmiş olan kekimizi soğuduktan sonra orta uzunluk bir su bardağı ile yuvarlak formda keselim ortasına yapmış olduğumuz kremayı sıkma torbasıyla sıkalım. Üzerine tıpkı kekten koyup tekrar krema sıkalım istediğiniz halde süsleyin afiyet olsun.
Şahane Bir Lezzet Porsiyonluk Kakolu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker Yarım çay bardağı süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao 1,5 su bardağı un Tepsiye sürmek için; Tereyağı Arasına; 2 paket krem şanti 1,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler Kek için: 3 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ 1 paket vanilya Yarım paket kabartmatozu 2 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao Krema için: 3 su bardağı süt 1 çay bardağına yakın şeker 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Porsiyonluk Kadife Pasta Tanımı İçin Gereçler Keki için; 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 2 Türk kahvesi fincanı sıvı krema 3 silme yemek kaşığı kakao 1 çay bardağı ılık su 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 10 yemek kaşığı silme olacak un Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler Keki için; 7 adet yumurta 5 yemek kaşığı toz şeker 7 yemek kaşığı un 1 çay bardağı sıcak su 1 pk kabartma tozu 1 pk vanilya Bir fiske tuz Krema için; 3 su bardağı süt 1 çay bardağı şeker 2 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 1 pk vanilya 50 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Porsiyonluk Pamuk Üzere Küçük Rulo Pasta (Harika Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler Pastacı kreması için; 440 ml süt 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağından iki parmak eksik su 1 adet yumurta sarısı 2 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası 1 silme yemek kaşığı tereyağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt