Mükemmel Lezzetiyle İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
4 su bardağı köfteli bulgur
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yumurta
6 su bardağı sıcak su
Karabiber
Tuz
Pulbiber
İç Harcı İçin
500 gram orta yağlı kıyma
4 adet büyük uzunluk soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı ceviz
1 tutam maydanoz (İsteğe bağlı)
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kızartma İçin
Zeytin yağı
Mükemmel Lezzetiyle İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma için uygun bir tepsiye bulguru ve irmiği alıp üzerine 6 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz.
Streçliyoruz hava almasın. Onlar şişerken içliği yapıyoruz.
İçlik için uygun bir tavaya zeytin yağı döküp soğanları ölene kadar kavuruyoruz ve üzerine salçayı ekliyoruz.
Kıymayı ekleyip kavurma sürecine devam ediyoruz. Baharatları ekliyoruz. Cevizleri ekliyoruz.
İçliği bir kenara alıp şişen bulgur ve irmiğin üzerine yumurtayı unu salçayı baharatları ekliyoruz ve çiğ köfte yoğrulur üzere güzelce yoğuruyoruz.
Sonra ceviz büyüklüğünde modülleri elimizde içini boş bırakacak formda açıp içini içlikle dolduruyoruz ve kapatıyoruz.
Hazırlanan içli köfteleri derin yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun (Takip etmeyi unutmayın)
Hamuru İçin
4 su bardağı köfteli bulgur
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yumurta
6 su bardağı sıcak su
Karabiber
Tuz
Pulbiber
İç Harcı İçin
500 gram orta yağlı kıyma
4 adet büyük uzunluk soğan
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı ceviz
1 tutam maydanoz (İsteğe bağlı)
Kimyon
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kızartma İçin
Zeytin yağı
Mükemmel Lezzetiyle İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma için uygun bir tepsiye bulguru ve irmiği alıp üzerine 6 su bardağı sıcak suyu ekliyoruz.
Streçliyoruz hava almasın. Onlar şişerken içliği yapıyoruz.
İçlik için uygun bir tavaya zeytin yağı döküp soğanları ölene kadar kavuruyoruz ve üzerine salçayı ekliyoruz.
Kıymayı ekleyip kavurma sürecine devam ediyoruz. Baharatları ekliyoruz. Cevizleri ekliyoruz.
İçliği bir kenara alıp şişen bulgur ve irmiğin üzerine yumurtayı unu salçayı baharatları ekliyoruz ve çiğ köfte yoğrulur üzere güzelce yoğuruyoruz.
Sonra ceviz büyüklüğünde modülleri elimizde içini boş bırakacak formda açıp içini içlikle dolduruyoruz ve kapatıyoruz.
Hazırlanan içli köfteleri derin yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun (Takip etmeyi unutmayın)