Harika Tadıyla Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Muhallebisi için
1 litre süt
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Harika Tadıyla Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbetin soğuk olması gerektiği için öncelikle şerbeti yapıp soğutuyoruz.
Şeker ve suyu kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra da vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Keki için tüm malzemeleri bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
Unu azar azar ekliyoruz ki bardak ölçüsü farklılık gösterebileceği için fazla gelmesin. Kek kıvamında olmalı.
Yağladığımız borcama kek harcımızı döküp önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yarım saat pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken küçük bir tencerede muhallebicisi hazırlıyoruz.
Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğun bir kıvam elde ediyoruz.
Fokurdamaya başlayınca vanilyalı ekliyoruz.
Altını kapatıp krem şantiye ekliyoruz. Karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Pişen keki fırından çıkarıp çatal yada kürdan yardımıyla delikler yapıp; sıcak keke soğuk şerbeti döküyoruz.
Daha sonra muhallebiyi de üzerine döküp düzeltiyoruz. En son üzerine hindistan cevizi serpip tatlıyı soğumaya bırakıyoruz.
Tatlımız 1 gün dolapta beklerse eğer daha lezzetli olacaktır.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Harika Tadıyla Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Muhallebisi için
1 litre süt
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Harika Tadıyla Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbetin soğuk olması gerektiği için öncelikle şerbeti yapıp soğutuyoruz.
Şeker ve suyu kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra da vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Keki için tüm malzemeleri bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
Unu azar azar ekliyoruz ki bardak ölçüsü farklılık gösterebileceği için fazla gelmesin. Kek kıvamında olmalı.
Yağladığımız borcama kek harcımızı döküp önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yarım saat pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken küçük bir tencerede muhallebicisi hazırlıyoruz.
Krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğun bir kıvam elde ediyoruz.
Fokurdamaya başlayınca vanilyalı ekliyoruz.
Altını kapatıp krem şantiye ekliyoruz. Karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Pişen keki fırından çıkarıp çatal yada kürdan yardımıyla delikler yapıp; sıcak keke soğuk şerbeti döküyoruz.
Daha sonra muhallebiyi de üzerine döküp düzeltiyoruz. En son üzerine hindistan cevizi serpip tatlıyı soğumaya bırakıyoruz.
Tatlımız 1 gün dolapta beklerse eğer daha lezzetli olacaktır.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Harika Tadıyla Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı