Hasanpaşa Köfte

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
500 gr kıyma
1 adet yumurta
1 adet rondodan çekilmiş soğan
1 su bardağı bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yeterince tuz
Püresi için;
2-3 adet patates (Suda haşlanmış)
1 su küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Biraz tuz
Sosu için;
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik (İsteğe göre)

Hasanpaşa Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce derin bir kaba kıyma, soğan, yumurta, tuz, sıvı yağ, baharatlar ekmek içi koyularak yoğrulur.
Yoğurulan köftemizden elimizle mandalina büyüklüğüne yakın parçalar kopararak ,avucumuzun içine koyalım ve elimizle döndürerek ortasına hafif basarak oyarak çanak haline getirelim.
Köfte harcımız bitene kadar bu işlemi uygulayalım ve tepsimize köfteleri dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında çok hafif kızarana kadar pişirelim çok kızartmayın köftenin hafif renginin dönmesi yeterli.
Patatesleri bir tencereye koyup suda haşlayalım ve suyunu süzelim patatesler sıcakken içine tereyağını ve peynir rendesini de koyup çatalla ezelim ve püre haline getirelim.
Fırından çıkardığımız köftelerin içine patates püresinden koyalım ve üzerine kaşar peynir rendesini de koyalım.1, 5 su bardağı suyumuzun içine salça ve kekiği koyup bir taşım kaynatalım yada kaynamış suyun içinde salçamızı karıştıralım iki türlüde olur. [*]Tepsimizin içine sosumuzu dökelim ve tekrar fırına verelim. [*]180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında peynirlerimizin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Hasanpaşa Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt