Hasanpaşa Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
500 gram dana kıyma
1 orta uzunluk soğan
2 dış sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Patates püresi için;
3 orta uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı süt
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Garnitür
Hasanpaşa Köfte Tanımı Yapılışı
Köfte içi bütün gereçleriniz bir kaba alıp güzelce yoğuralım ,üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Patateslerimizi soyup tenceremize orta büyüklükte doğrayalım pişmeye bırakalım.
Pişen patateslerimiz sıcakken suyunu süzelim.
Tereyağ süt ve baharatları ekleyip bir ezici yahut çatal yardımıyla ezelim. Püremiz hazır.
Köftemizden mandalinadan büyük kesimler koparalım.
Bir kasenin içine poşet serelim.
Ortasına köftemizi koyup çanak halinde ortasını açalım.
Fırın tepsisine dizelim.
1 tatlı kaşığı salça ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp tepsimize dökelim.
Bu biçimde 10 dakika kadar 200° alt üst ayaradaki fırında köfteleri yarı pişmiş halde pişirelim.
Fırından çıkarıp 1er yemek kaşığı garnitür ve patates püresini ortasına koyalım.
Tekrar fırına alıp 10 dakika kadar da bu biçimde pişirelim.
En son rende kaşar peynirlerimiz üzerine koyup eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Afiyetle
Köftesi için;
500 gram dana kıyma
1 orta uzunluk soğan
2 dış sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Patates püresi için;
3 orta uzunluk patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı süt
Üzeri için;
Kaşar peyniri
Garnitür
Hasanpaşa Köfte Tanımı Yapılışı
Köfte içi bütün gereçleriniz bir kaba alıp güzelce yoğuralım ,üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Patateslerimizi soyup tenceremize orta büyüklükte doğrayalım pişmeye bırakalım.
Pişen patateslerimiz sıcakken suyunu süzelim.
Tereyağ süt ve baharatları ekleyip bir ezici yahut çatal yardımıyla ezelim. Püremiz hazır.
Köftemizden mandalinadan büyük kesimler koparalım.
Bir kasenin içine poşet serelim.
Ortasına köftemizi koyup çanak halinde ortasını açalım.
Fırın tepsisine dizelim.
1 tatlı kaşığı salça ve 1 çay bardağı suyu karıştırıp tepsimize dökelim.
Bu biçimde 10 dakika kadar 200° alt üst ayaradaki fırında köfteleri yarı pişmiş halde pişirelim.
Fırından çıkarıp 1er yemek kaşığı garnitür ve patates püresini ortasına koyalım.
Tekrar fırına alıp 10 dakika kadar da bu biçimde pişirelim.
En son rende kaşar peynirlerimiz üzerine koyup eriyip kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Afiyetle