Son konular

Haşhaşlı Bükme Çörek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi İçin Malzemeler
250 ml ılık su (Hemen hemen 1 su bardağından 2 fazla oluyor aynı şekilde süt içinde geçerli)
250 ml ılık süt
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
1 çay bardağından 2 parmak daha fazla sıvı yağ
7 su bardağı kadar un
İç harcı için;
1 paket haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker (Arttırıp azaltabilirsiniz bu ölçü bize göre tam kararında)
Üzeri için
Yumurta sarısı

Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza un hariç diğer malzemeler eklenip güzelce karıştırılır.
Daha sonra azar azar un ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım üzerini temiz bir bez ile örtüp 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 5 eşit parçaya bölelim ve yuvarlayalım.
İç malzemesi için haşhaş ezmesi şeker ve sıvı yağını birbirine güzelce yedirerek karıştıralım.
İlk bezemizi alalım orta boy tepsi büyüklüğünde açalım üstüne iç harcımızdan sürelim.
İkinci bezemizi açalım ilk bezenin üstüne yerleştirelim tekrar iç harcından sürelim bu işlemi bezeler bitene kadar tekrarlayalım.
En son 5. Bezemizi de açalım diğer bezelerin üstüne yerleştirelim kalan iç harcımızı dökelim güzelce sürelim.
Elimizle bastırarak güzelce bu beş katlı hamurumuzu açalım.
Yeteri kadar açtıktan sonra uçlarından ortaya doğru katlayalım ve biraz daha çekiştirerek büyütelim.
İki parmak kalınlığında kesip uçlarından kıvırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
Tepsi mayası için 15-20 dakika bekleyelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 20 dakika kadar kontrollü pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Bükme) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 2 yumurta beyazı (Sarısını üzerine ayırın) 6...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Haşhaşlı Bükme Tanımı İçin Gereçler Hamur için 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket pakmaya 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta (Sarısı üzerine) 1 yemek kaşığı tozşeker 4-5 su bardağı un İç gereci 1 su bardağı dolusu ezme haşhaş 1 çay bardağı sıvı yağ Haşhaşlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık su (Maya için) 1 tatlı kaşığı şeker 1, 5 su bardağı ılık su (Yaklaşık olarak) 1, 5 tatlı kaşığı tuz İç harcı için 1 su bardağı ezilmiş haşhaş 1su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı dövülmüş ceviz Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Haşhaşlı Bükme Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un 2 su bardağı su Çeyrek paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz İç malzemesi; 1 kase haşhaş ezmesi 1 su bardağı sıvı yağ Arzuya göre iri dövülmüş ceviz içi Haşhaşlı Bükme Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle haşhaş ezmesi ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 5 su bardağı un 3 yemek kaşığı yoğurt 1-2 bardak ılık su 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine) 1 paket instant maya İçi için; 1 su bardağı tahin 1 su bardağı haşhaş Yarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt