Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi İçin Malzemeler
250 ml ılık su (Hemen hemen 1 su bardağından 2 fazla oluyor aynı şekilde süt içinde geçerli)
250 ml ılık süt
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
1 çay bardağından 2 parmak daha fazla sıvı yağ
7 su bardağı kadar un
İç harcı için;
1 paket haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker (Arttırıp azaltabilirsiniz bu ölçü bize göre tam kararında)
Üzeri için
Yumurta sarısı
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza un hariç diğer malzemeler eklenip güzelce karıştırılır.
Daha sonra azar azar un ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım üzerini temiz bir bez ile örtüp 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 5 eşit parçaya bölelim ve yuvarlayalım.
İç malzemesi için haşhaş ezmesi şeker ve sıvı yağını birbirine güzelce yedirerek karıştıralım.
İlk bezemizi alalım orta boy tepsi büyüklüğünde açalım üstüne iç harcımızdan sürelim.
İkinci bezemizi açalım ilk bezenin üstüne yerleştirelim tekrar iç harcından sürelim bu işlemi bezeler bitene kadar tekrarlayalım.
En son 5. Bezemizi de açalım diğer bezelerin üstüne yerleştirelim kalan iç harcımızı dökelim güzelce sürelim.
Elimizle bastırarak güzelce bu beş katlı hamurumuzu açalım.
Yeteri kadar açtıktan sonra uçlarından ortaya doğru katlayalım ve biraz daha çekiştirerek büyütelim.
İki parmak kalınlığında kesip uçlarından kıvırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
Tepsi mayası için 15-20 dakika bekleyelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 20 dakika kadar kontrollü pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 ml ılık su (Hemen hemen 1 su bardağından 2 fazla oluyor aynı şekilde süt içinde geçerli)
250 ml ılık süt
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
1 çay bardağından 2 parmak daha fazla sıvı yağ
7 su bardağı kadar un
İç harcı için;
1 paket haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker (Arttırıp azaltabilirsiniz bu ölçü bize göre tam kararında)
Üzeri için
Yumurta sarısı
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza un hariç diğer malzemeler eklenip güzelce karıştırılır.
Daha sonra azar azar un ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım üzerini temiz bir bez ile örtüp 1 saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 5 eşit parçaya bölelim ve yuvarlayalım.
İç malzemesi için haşhaş ezmesi şeker ve sıvı yağını birbirine güzelce yedirerek karıştıralım.
İlk bezemizi alalım orta boy tepsi büyüklüğünde açalım üstüne iç harcımızdan sürelim.
İkinci bezemizi açalım ilk bezenin üstüne yerleştirelim tekrar iç harcından sürelim bu işlemi bezeler bitene kadar tekrarlayalım.
En son 5. Bezemizi de açalım diğer bezelerin üstüne yerleştirelim kalan iç harcımızı dökelim güzelce sürelim.
Elimizle bastırarak güzelce bu beş katlı hamurumuzu açalım.
Yeteri kadar açtıktan sonra uçlarından ortaya doğru katlayalım ve biraz daha çekiştirerek büyütelim.
İki parmak kalınlığında kesip uçlarından kıvırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.
Tepsi mayası için 15-20 dakika bekleyelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 20 dakika kadar kontrollü pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı