Haşhaşlı Bükme Tarifi İçin Malzemeler
Harç için:
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı sıvı yağ
Hamur için:
1 küçük paket kuru maya
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1,5 su bardağı ılık su
5 su bardağı beyaz un
1 tatlı kaşığı tuz
Haşhaşlı Bükme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, ılık su, sıvı yağ, maya, 1 bardak un ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz ve beklemeye bırakıyoruz.
10 dakika kadar bekledikten sonra kalan unu azar azar ekleyoruz.
Mayalanan hamurdan bezelere ayırıyoruz.
Yağ ve haşhaş ezmesini karıştırarak açıyoruz.
Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Üstüne haşhaş ezmesi sürüp, ceviz parçaları serpiyoruz ve üstüne diğer açtığımız bezeyi koyuyoruz, yine haşhaş ezmesi sürüyoruz.
Üst üste 10 beze koyuyoruz.
Üst üste olan hamurların üzerine un serpip merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
2 parmak kalınlığında şeritler kesiyoruz ve her bir şeridi alıp ikiye katlayıp döndürüyoruz.
Tepsiyi pişirme kağıdı seriyoruz ve sıralı şekilde yan yana diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp soğuk fırına verin ve 180 dereceye ayarlıyoruz.
Kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz üstünü nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlendiriyoruz sonra servis yapıyoruz.
Şimdiden afiyet olsun
Haşhaşlı Bükme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Harç için:
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı sıvı yağ
Hamur için:
1 küçük paket kuru maya
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1,5 su bardağı ılık su
5 su bardağı beyaz un
1 tatlı kaşığı tuz
Haşhaşlı Bükme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, ılık su, sıvı yağ, maya, 1 bardak un ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz ve beklemeye bırakıyoruz.
10 dakika kadar bekledikten sonra kalan unu azar azar ekleyoruz.
Mayalanan hamurdan bezelere ayırıyoruz.
Yağ ve haşhaş ezmesini karıştırarak açıyoruz.
Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Üstüne haşhaş ezmesi sürüp, ceviz parçaları serpiyoruz ve üstüne diğer açtığımız bezeyi koyuyoruz, yine haşhaş ezmesi sürüyoruz.
Üst üste 10 beze koyuyoruz.
Üst üste olan hamurların üzerine un serpip merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
2 parmak kalınlığında şeritler kesiyoruz ve her bir şeridi alıp ikiye katlayıp döndürüyoruz.
Tepsiyi pişirme kağıdı seriyoruz ve sıralı şekilde yan yana diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp soğuk fırına verin ve 180 dereceye ayarlıyoruz.
Kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz üstünü nemli bir bezle örtüp 10 dakika dinlendiriyoruz sonra servis yapıyoruz.
Şimdiden afiyet olsun
Haşhaşlı Bükme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı