Haşhaşlı Bükme Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı un
2 su bardağı su
Çeyrek paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi;
1 kase haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
Arzuya göre iri dövülmüş ceviz içi
Haşhaşlı Bükme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle haşhaş ezmesi ile yağımızı bir kasede iyice ezelim ve bir kenarda kullanmak üzere bırakalım.
Hamur için gerekli olan malzemelerle yumuşak bir hamur yapalım ve üzerini streç filmle kaplayarak bir saat mayalandıralım.
6 beze alalım ve bezeyi büyük kare tepsi kadar açarak aralarına haşhaş ve yağ karışımımızdan sürelim.
Açtığımız tüm hamurlarımız üst üste ve araları haşhaşlı karışımdan sürülmüş olarak tamamlanacak.
Dilerseniz arzuya bağlı olarak aralara birer avuç toz şeker ve ceviz serpebilirsiniz yada sadece ceviz serpebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza bağlı.
En üst kata da karışımdan sürüp elimizle hamurumuzu biraz inceltip ikiye katlayalım.
Dar olan kısımdan başlayarak ikişer parmak genişliğinde keselim.
Herbir parçayı elimizle büküp yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize biraz boşluk bırakarak dizelim.
Üzerlerine hiçbir şey sürmüyoruz.
Soğuk fırına verelim ve bir saat soğuk fırında tepsi mayası için bekletelim.
200 dereceye ayarladığımız fırınımızı çalıştıralım. Güzelce kızarınca çıkarıp sıcak servis yapalım.
Haşhaşlı Bükme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
2 su bardağı su
Çeyrek paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi;
1 kase haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
Arzuya göre iri dövülmüş ceviz içi
Haşhaşlı Bükme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle haşhaş ezmesi ile yağımızı bir kasede iyice ezelim ve bir kenarda kullanmak üzere bırakalım.
Hamur için gerekli olan malzemelerle yumuşak bir hamur yapalım ve üzerini streç filmle kaplayarak bir saat mayalandıralım.
6 beze alalım ve bezeyi büyük kare tepsi kadar açarak aralarına haşhaş ve yağ karışımımızdan sürelim.
Açtığımız tüm hamurlarımız üst üste ve araları haşhaşlı karışımdan sürülmüş olarak tamamlanacak.
Dilerseniz arzuya bağlı olarak aralara birer avuç toz şeker ve ceviz serpebilirsiniz yada sadece ceviz serpebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza bağlı.
En üst kata da karışımdan sürüp elimizle hamurumuzu biraz inceltip ikiye katlayalım.
Dar olan kısımdan başlayarak ikişer parmak genişliğinde keselim.
Herbir parçayı elimizle büküp yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize biraz boşluk bırakarak dizelim.
Üzerlerine hiçbir şey sürmüyoruz.
Soğuk fırına verelim ve bir saat soğuk fırında tepsi mayası için bekletelim.
200 dereceye ayarladığımız fırınımızı çalıştıralım. Güzelce kızarınca çıkarıp sıcak servis yapalım.
Haşhaşlı Bükme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı