Son konular

Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı kuru maya (Silme)
2 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz (Silme)
1 tutam toz şeker
6 su bardağı un
İç harç için;
250 gram haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
10 adet ceviz
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı

Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harcı için; haşhaş ezmesi ve sıvı yağ, homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
Üzerine küçük parçalara ayrılmış ceviz ilave edilerek tekrar karıştırılır.
Hamuru için; geniş bir yoğurma kabına unun tamamı elenir. Küçük bir kasede maya, şeker ve 1 su bardağı su karıştırılır ve 5 dakika beklenir. Daha sonra unun üzerine eklenir.
Tuz ve 1 su bardağı su ilave edilerek hamur yoğrulmaya başlanır. Üzeri streç filmle kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur 4 bezeye ayrılır. Her biri dikdörtgen şeklinde açılır.
Her birinin üzerine haşhaş ezmesi sürülür ve tüm hamur üst üste konulur.
Üst üste konulan 4 katlı hamur elimizle büyütülerek açılır. Bıçakla şeritler halinde kesilerek kendi etrafında bükülür ve tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür. 10 dakika tepside mayalandırmaya bırakılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt