Son konular

Haşhaşlı Cevizli Çörek (Tel Tel)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Haşhaşlı Cevizli Çörek (Tel Tel) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı dolu tuz
Bir yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
İçi için;
250 gram haşhaş ezmesi
1 su bardağı başı eksik sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için;
2 yumurta sarısı

Haşhaşlı Cevizli Çörek (Tel Tel) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamuru yapmaya başlayalım ılık su süt maya şeker yumurta akı tuz iyice çırpıp 5 dakika bekletelim kontrollü bir şekilde un ekleyelim kulak memesinden daha cıvık bir hamur elde edelim.
Hamuru 30 dakika bekletelim diğer taraftan haşhaş ezmesinin derin bir kap içerisine alalım inceltmek için sıvı yağını ekleyelim cevizle birlikte iyice karıştıralım incele ne kadar mayalanan hamuru 7 eşit bezeye ayıralım üzeri kapalı şekilde 10 dakika dinlendirelim.
Dinlendikten sonra ilk beze ile başlayalım tahtaya yapışmaması için çok az un serpiştirerek merdane yardımı ile görseldeki kadar açalım.
Üzerine eşit bir şekilde haşhaş sosu gezdirelim kenara alalım tekrar diğer bezeyi aynı şekilde açıp üzerine haşhaş gezdirip diğer açtığınız haşhaşlı yufkanın üzerine bırakalım bütün bezeleri aynı işlemi yapalım.
Daha sonra 7 tane üzerine bıraktığımız yufkaları elimizle tepsi büyüklüğünde açalım bıçak veya rulet yardımı ile parmak kalınlığında şeritler halinde keselim.
Kestiğimiz şeritlerden birer tane alıp iki ucunu birleştirip burgu şeklinde buralım yalnız çok burmayalım pişmesi için, sıkmadan tepsinin ortasından başlayarak bütün şeritleri aynı işlemi yaparak tepsiyi dolduralım.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim tepside mayalanması için üzeri kapalı 10 dakika mayalanmaya bırakalım 30-35 dakika kontrollü bir şekilde kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebiliriz harika oldu tel tel pamuk gibi.
Haşhaşlı Cevizli Çörek (Tel Tel) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un (kontrollü ekleyin ve duruma göre artırıp azaltın) 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık su (Maya için) 3 yemek kaşığı şeker 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tuz İç harcı için 1 su bardağı ezilmiş haşhaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 2 tatlı kaşığı tuz Yeterince un 4 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı çekilmiş haşhaş Üzerine sürmek için Yumurta Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Tel Tel Ayrılan Haşhaşlı Burma Çöreği Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 1 tane yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine) 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker 5.5 su bardağı un denetimli ekleyin İçi için: 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için ; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ 1 adet yumurta akı 10 yemek kaşığı şeker Yarım tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya Aldığı kadar un İç harcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta akı 1 adet instant kuru maya 2 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İç malzemesi için; 1 paket haşhaş ezmesi 1 çay bardağı toz şeker 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt