Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta(beyazı içine sarısı üzerine kullanılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Yarım paket maya
Aldığı kadar un (ben 3,5 su bardağı kullandım)
Arası için:
1 su bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir su bardağı ılık sütü karıştırma kabının içerisine alıyoruz. Bir yemek kaşığı şeker ekliyoruz ve de yarım paket kuru mayayı ekleyerek karıştırıyor ve mayanın aktif hale gelmesi için 5 dk bekletiyoruz.
Bekledikten sonra sıvı yağ, yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Son olarak unu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için beliyoruz.
Bu arada biz de iç harcı için haşhaş ile sıvı yağı bir kabın içine alıyor ve karıştırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerine alıyoruz ve iki parçaya bölüyoruz. Biraz elimizle daha sonra oklava yada merdaneyle dikdörtgen olacak şekilde hamurumuzu açıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz haşhaşlı karışımın yarısını hamurun üzerine sürüyoruz.
Üzerine ince ince çektiğimiz cevizimizi döküyoruz. Daha sonra hamurumuzu rulo halinde sarıyoruz.
Orta büyüklükte hamurumuzdan parçalar kesiyoruz. Ve yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize koyuyoruz.
Hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 dereceye hazırladığımız fırında çöreklerimizi üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta(beyazı içine sarısı üzerine kullanılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Yarım paket maya
Aldığı kadar un (ben 3,5 su bardağı kullandım)
Arası için:
1 su bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir su bardağı ılık sütü karıştırma kabının içerisine alıyoruz. Bir yemek kaşığı şeker ekliyoruz ve de yarım paket kuru mayayı ekleyerek karıştırıyor ve mayanın aktif hale gelmesi için 5 dk bekletiyoruz.
Bekledikten sonra sıvı yağ, yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Son olarak unu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için beliyoruz.
Bu arada biz de iç harcı için haşhaş ile sıvı yağı bir kabın içine alıyor ve karıştırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerine alıyoruz ve iki parçaya bölüyoruz. Biraz elimizle daha sonra oklava yada merdaneyle dikdörtgen olacak şekilde hamurumuzu açıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz haşhaşlı karışımın yarısını hamurun üzerine sürüyoruz.
Üzerine ince ince çektiğimiz cevizimizi döküyoruz. Daha sonra hamurumuzu rulo halinde sarıyoruz.
Orta büyüklükte hamurumuzdan parçalar kesiyoruz. Ve yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize koyuyoruz.
Hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 dereceye hazırladığımız fırında çöreklerimizi üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı