Son konular

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta(beyazı içine sarısı üzerine kullanılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Yarım paket maya
Aldığı kadar un (ben 3,5 su bardağı kullandım)
Arası için:
1 su bardağı haşhaş
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir su bardağı ılık sütü karıştırma kabının içerisine alıyoruz. Bir yemek kaşığı şeker ekliyoruz ve de yarım paket kuru mayayı ekleyerek karıştırıyor ve mayanın aktif hale gelmesi için 5 dk bekletiyoruz.
Bekledikten sonra sıvı yağ, yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Son olarak unu da ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için beliyoruz.
Bu arada biz de iç harcı için haşhaş ile sıvı yağı bir kabın içine alıyor ve karıştırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerine alıyoruz ve iki parçaya bölüyoruz. Biraz elimizle daha sonra oklava yada merdaneyle dikdörtgen olacak şekilde hamurumuzu açıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz haşhaşlı karışımın yarısını hamurun üzerine sürüyoruz.
Üzerine ince ince çektiğimiz cevizimizi döküyoruz. Daha sonra hamurumuzu rulo halinde sarıyoruz.
Orta büyüklükte hamurumuzdan parçalar kesiyoruz. Ve yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsimize koyuyoruz.
Hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 180 dereceye hazırladığımız fırında çöreklerimizi üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Cevizli Rulo Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2 bardak ılık süt (200 ml) 2 bardak ılık su 1 bardaktan biraz az sıvı yağ 1 paket yaş maya 1 paket kabartma tuzu 3 yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayın) Haşhaş karışımı için 1 su bardağı haşhaş ezmesi Sıvı yağ (haşhaşı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Haşhaşlı Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için ; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ 1 adet yumurta akı 10 yemek kaşığı şeker Yarım tatlı kaşığı tuz 1 paket kuru maya Aldığı kadar un İç harcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 su bardağı ılık süt 10 su bardağı un 2 tatlı kaşığı tuz 2,5 su bardağı ılık su 1 kase dövülmüş haşhaş 1,5 su bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta sarısı 1 kase dövülmüş ceviz Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Haşhaşlı Cevizli Lokmalık Çörek Tanımı İçin Materyaller 1 büyük çay bardağı ılık süt 1 büyük çay bardağı ılık su 1 büyük çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta beyazı (sarısı üstüne) 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 2, 5-3 su bardağı un(bardak ölçüsü 200 mg) İç gereci; 1 su bardağı haşhaş ezmesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Haşhaşlı Cevizli Çörek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 kg un 3 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket maya 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz İç gereci; 1 kase sıvı yağ ile açılmış haşhaş ezmesi 1 su bardağı dövülmüş ceviz Üzeri için; Kalan yağlı haşhaş sosunu döküyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt