Son konular

Haşhaşlı Çörek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 adet yumurta (Sarısı üzerine gelecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı kadar tuz
1 paket maya
Alabildiği kadar un
İç materyal için;
250 gr haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
Yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için sütümüzü ısıtalım ve bu kaba mayamızı koyup, ısınan sütle düzgünce eritelim.
Ardından öbür gereçleri içine ekleyelim, denetimli un ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim, 30 dakika mayalandırmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 4 eşit bezeye bölelim ve her bir parçayı merdaneyle açalım.
Hazırladığımız iç harcımızdan kendimize nazaran belirlediğimiz ölçüde hamurun içine koyalım ve hamuru saralım. Küçük kesimlere bölerek hamuru keselim ve tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında altlı üstlü yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Deneyenler şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt