Haşhaşlı Çörek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
6 su bardağı un
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılır)
Harcı için;
250 gr haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kap içerisine bir paket mayayı koyuyoruz.
1 su bardağı ılık su ve sütü koyuyoruz maya aktive olması için 5 dk bekliyoruz.
Üzerine 3 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyip bir iki dakikada o denli beklersek biraz daha aktive olur mayamız.
Daha sonra öbür materyalleri ekleyip bir 10 dk güzelce yoğurup üzerini streç ile kapatıp sıcak bir yere mayalanmaya bırakıp 1 saat dinlendiriyoruz. 6-7 beze çıkıyor.
Harcını hazırlayalım haşhaş,yağ,şekeri koyup güzelce karıştıralım.
Tezgahı hafif yağlayıp hamurumuzu açalım .
Üzerine harcımızdan sürelim öteki bezelerimize de birebir süreçleri uygulayalım.
En üstüne harcımızı sürmeyip elimizle güzelce açalım uzun uzun keselim kıvrımlayıp tepsiye dizelim.
Üzerini yumurta sarısı sürelim 190°c fırında yarım saat pişirelim.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt