Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
7 su bardağı un
Yarım paket yaş maya ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su (Maya için)
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı ılık su (Yaklaşık olarak)
1 su bardağı süt ılık
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
2 su bardağı ezilmiş haşhaş l
1 su bardağı sıvı yağ
Dilerseniz haşhaşın içine 1 su bardağı dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz.
Üzeri için;
1 adet yumurta
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak geniş bir kabın içerisin unu alarak, ortasını havuz gibi açalım. Açtığımız havuza mayayı, şekeri ve ılık suyu alalım ve mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Daha sonra tuzu ekleyelim hamuru yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş ılık suyu da ekleyerek, yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Üzerini streç ile örterek 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
Haşhaşlı iç harç için uygun bir kapta haşhaşı, yağı ve cevizi karıştırın.
hamurun mayası geldikten sonra hamuru yağladığınız tezgaha alın.
Hamuru yağlı kağıdın üzerine koyup elimizi yağlayıp açıyoruz. Üzerine haşhaşları sürelim. Rulo yapalım ve bıçakla 2-3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizelim.
Daha sonrasında üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7 su bardağı un
Yarım paket yaş maya ya da 1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su (Maya için)
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 su bardağı ılık su (Yaklaşık olarak)
1 su bardağı süt ılık
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
2 su bardağı ezilmiş haşhaş l
1 su bardağı sıvı yağ
Dilerseniz haşhaşın içine 1 su bardağı dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz.
Üzeri için;
1 adet yumurta
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak geniş bir kabın içerisin unu alarak, ortasını havuz gibi açalım. Açtığımız havuza mayayı, şekeri ve ılık suyu alalım ve mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Daha sonra tuzu ekleyelim hamuru yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş ılık suyu da ekleyerek, yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Üzerini streç ile örterek 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
Haşhaşlı iç harç için uygun bir kapta haşhaşı, yağı ve cevizi karıştırın.
hamurun mayası geldikten sonra hamuru yağladığınız tezgaha alın.
Hamuru yağlı kağıdın üzerine koyup elimizi yağlayıp açıyoruz. Üzerine haşhaşları sürelim. Rulo yapalım ve bıçakla 2-3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizelim.
Daha sonrasında üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı