Son konular

Haşhaşlı Çörek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
1 ,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arası için
1 paket yani 250 gr haşhaş ezmesi
1 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı tahin
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için verilen malzemelerden yumuşak bir hamur yoğuralım 1 saat dinlensin mayalansın.
Arası için verilen malzemeleri derin bir kasede karıştırın.
Dinlenen hamuru 10 eşit beze yapın bezeleri 5 er ayırın her birini tabak büyüklükte ayırıp üzerine tereyağı sürün 4 tanesini üst üste bu şekilde tereyağ sürerek yapın en üste 5 inciye tereyağ sürmeyin.
Daha sonra üst üste koyduğumuz bezeleri merdane yardımıyla açın.
Üzerine iç harcını sürün 8 parçaya bölün.
Daha sonra her parçayı tekrar ikiye bölün sigara böreği gibi sarın.
Diğer 5 bezeyi de aynı şekilde yapın fırın tepsisine dizin 15 dk tepsi mayası alsın.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt