Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller
7 su bardağı un
1 yemek kaşığından biraz fazla kuru maya
1 su bardağı ılık su (Maya için)
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harç için
200 gram haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz içi
Üstü için
1 tane yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel ılık su ile mayayı bir kaba alalım ve etkinleşmesi için bekletelim.
Unu kaba alalım ortasını çukur yapalım şeker, tuz ve etkinleşen mayayı ek edip yavaş yavaş unu ile yoğuralım.
Suyu yavaş yavaş ek edin şayet ele yapışıyorsa hamur yarım su bardağı daha ek edebilirsiniz.
Daha sonra üzerini streçle kapatıp yarım saat mayalanmasını bekleyelim.
Hamur mayalandıktan sonra streci kaldırıp hamurun havasını alalım güzelce yoğuralım.
Masaya alıp hamuru mandalina büyüklüğünde koparalım.
O esnada iç harcı hazırlayalım tüm gereçleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
4 tane hamur olmak üzere hamurları açalım ve her hamurun üzerine hazırladığımız iç harçtan sürelim üst üste koyup elimizle bastırarak biraz daha açalım.
Açılan hamuru bıçakla uzun uzun şerit halinde keselim. Tahminen 3 parmak kalınlığında olmuş olacak.
Daha sonra uzun hamurları ortadan bir ileri bir geri formunda hamurun baş kısmına kadar burgu yapalım. Her hamura birebir süreç yapılacak.
Ben dikdörtgen borcam kullandım bunun için tam geldi.
Hamurlar burgu biçiminde çok ince olmamak kaydıyla tepsiye alınır üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece evvelden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7 su bardağı un
1 yemek kaşığından biraz fazla kuru maya
1 su bardağı ılık su (Maya için)
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harç için
200 gram haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz içi
Üstü için
1 tane yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel ılık su ile mayayı bir kaba alalım ve etkinleşmesi için bekletelim.
Unu kaba alalım ortasını çukur yapalım şeker, tuz ve etkinleşen mayayı ek edip yavaş yavaş unu ile yoğuralım.
Suyu yavaş yavaş ek edin şayet ele yapışıyorsa hamur yarım su bardağı daha ek edebilirsiniz.
Daha sonra üzerini streçle kapatıp yarım saat mayalanmasını bekleyelim.
Hamur mayalandıktan sonra streci kaldırıp hamurun havasını alalım güzelce yoğuralım.
Masaya alıp hamuru mandalina büyüklüğünde koparalım.
O esnada iç harcı hazırlayalım tüm gereçleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
4 tane hamur olmak üzere hamurları açalım ve her hamurun üzerine hazırladığımız iç harçtan sürelim üst üste koyup elimizle bastırarak biraz daha açalım.
Açılan hamuru bıçakla uzun uzun şerit halinde keselim. Tahminen 3 parmak kalınlığında olmuş olacak.
Daha sonra uzun hamurları ortadan bir ileri bir geri formunda hamurun baş kısmına kadar burgu yapalım. Her hamura birebir süreç yapılacak.
Ben dikdörtgen borcam kullandım bunun için tam geldi.
Hamurlar burgu biçiminde çok ince olmamak kaydıyla tepsiye alınır üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece evvelden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı