Son konular

Haşhaşlı Çörek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su (Maya için)
1 tatlı kaşığı şeker
1, 5 su bardağı ılık su (Yaklaşık olarak)
1, 5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
1 su bardağı ezilmiş haşhaş
1su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için
1 adet yumurta

Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza unumuzu alalım ve ortasını açalım. Mayayı, şekeri ve ılık suyu alalım ve 5 dakika kadar bekletelim.
Daha sonra tuzu koyarak hamurumuzu yoğuralım. Kontrollü şekilde suyu da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Üzerini örterek 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
Hamur mayalandıktan sonra hamuru yağladığınız tezgaha alıp çok ince olmayacak şekilde büyükçe açalım.
Haşhaşı üzerine sürelim. Sonra hamuru 4’e bölüp parçaları üst üste yerleştirelim.
Oluşan 4 katlı hamuru elimizle büyütelim ve şeritler halinde keselim.
Şeritleri iki ucundan burgu yapalım ve tepsiye yan yana gelecek şekilde dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim. 10 dk tepsi mayasının gelmesi için bekletelim.
Çöreklerimizi önceden ısıttığınız 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt