Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya (42 gr)
2 tane yumurta (sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ortası için;
Haşhaş ezmesi
7 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
Toz şeker
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Şeker
Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı
Hamuru için ılık sütümüzü, ılık suyu ve şekeri maya ile eritiyoruz.
Daha sonra bütün materyalleri ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.
Yaklaşık 10 dk dinlendikten sonra hamuru 10 kesime bölüyoruz.
Her parçayı açıp üzerine haşhaş tahin yağ karışımını sürüp üzerine bir tutam toz şeker serpiyoruz .
On hamuru da açıp üst üste ortalarına harç sürerek açıyoruz.
Sonra uzun şeritler halinde kesip kıvırarak yuvarlayıp tepsiye koyuyoruz .
Üzerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpiyoruz yarım saat tepside mayalanmasını bekliyoruz.
180 derecede yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya (42 gr)
2 tane yumurta (sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ortası için;
Haşhaş ezmesi
7 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
Toz şeker
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Şeker
Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı
Hamuru için ılık sütümüzü, ılık suyu ve şekeri maya ile eritiyoruz.
Daha sonra bütün materyalleri ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.
Yaklaşık 10 dk dinlendikten sonra hamuru 10 kesime bölüyoruz.
Her parçayı açıp üzerine haşhaş tahin yağ karışımını sürüp üzerine bir tutam toz şeker serpiyoruz .
On hamuru da açıp üst üste ortalarına harç sürerek açıyoruz.
Sonra uzun şeritler halinde kesip kıvırarak yuvarlayıp tepsiye koyuyoruz .
Üzerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpiyoruz yarım saat tepside mayalanmasını bekliyoruz.
180 derecede yaklaşık 25-30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.