Haşhaşlı Kepekli Pizza Tarifi Resimli

theking

Üye
Tepkime
18
Yaş
36
Coin
175,523
Resimli Haşhaşlı kepekli pizza tarifi
Haşhaşlı kepekli pizza nasıl yapılır
Haşhaşlı kepekli pizza malzemeleri

Malzemeler

Hamuru icin:
İki bucuk su bardağı kepekli un
1 su bardağı normal un
Yarım cay bardağı ılık su
Yarım yaş maya
1 corba kaşığı tozşeker
1 cay bardağı sut 2 corba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Harcı icin:
1 corba kaşığı tereyağı
6 adet mantar
750 gram ıspanak
300 gram beyaz peynir
Yarım su bardağı domates puresi
Yarım cay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 corba kaşığı haşhaş
Tuz, karabiber
imageshashaslikepeklipizzatarifiresimli5ad452a9a8667
Yapılışı

YAŞ MAYAYI ılık su ile karıştırın 10 dakika dinlendirip geniş bir kaba alın Uzerine diğer hamur malzemelerini ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın Uzerini kapatarak 45 dakika mayalanması icin bekletin Hamur kabarınca yeniden yoğurun ve unlanmış duz bir zeminde elinizle acın Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin Bir catal ile uzerine delikler acın Onceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişmeye bırakın Pizzanın harcını hazırlamak icin, tereyağını eritip doğranmış mantarları soteleyin Fırındaki hamuru alıp uzerine ince kıyılmış ıspanakları serpin Uzerine beyaz peyniri ufalayın Mantarları ilave edin Domates puresini zeytinyağı ile karıştırıp hamurun uzerine gezdirin Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin Haşhaşı, tuz ve karabiberi serpin Onceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin Dilimleyerek servis yapın
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt