Haşhaşlı Nokul Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı ılık süt (150 ml)
1 çay bardağı ılık su (150 ml)
Yarım çay bardağı sıvı yağ veya
Zeytinyağı
1 paketten 1cay kaşığı eksik kurumaya
1.5 çorba kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
6-6.5 çay bardağı un(kontrollü ekleyin)(150ml)
Haşhaşlı harç için;
3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İsteğe bağlı bir avuç çekilmiş ceviz
Not:büyük çay bardağı kullandım çay bardağı ölçüsü 150 ml bu değerli dikkatli edelim
Haşhaşlı Nokul Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık sütü karıştırma kabına alın şekeri de ekleyin karıştırın mayayı ekleyin 10 dakika etkinleşmesini bekleyin. Daha sonra su yağ yumurta akını ekleyin ve çırpıcı ile karıştırın (Sarısı üzerine sürülecek)
Daha sonra unu ve tuzu ekleyin çırpıcı ile yoğunlaşana kadar azar azar un ekleyerek devam edin. Çırpıcı ile karışmadığı vakit elle yoğurun kulak göğsü kıvamında biraz daha yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
Elinizi ve tezgahı yağlayın daha sonra tezgaha alın yuvarlayın elinizle tepsi büyüklüğünde açın haşhaşlı harçtan sürün ceviz serpin sıkıca yuvarlayın 3 parmak kalınlığında dilimleyin yağladığınız borcama dizin.
Hepsini dizdikten sonra üzerini streç sinemayla kapatın fırını en düşük ayarda çalıştırın geri kapatın ılık olsun fırının içinde 45 dk mayalandırın (Dikkat sıcak olmasın pişer açıp kapatın fırın yalnızca ılık olsun çalışır vaziyette kalmasın)
Daha sonra üzerine yumurta sarısını sürün evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 _30 dakika pişirin afiyet olsun.
Haşhaşlı Nokul Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
1 çay bardağı ılık süt (150 ml)
1 çay bardağı ılık su (150 ml)
Yarım çay bardağı sıvı yağ veya
Zeytinyağı
1 paketten 1cay kaşığı eksik kurumaya
1.5 çorba kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
6-6.5 çay bardağı un(kontrollü ekleyin)(150ml)
Haşhaşlı harç için;
3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İsteğe bağlı bir avuç çekilmiş ceviz
Not:büyük çay bardağı kullandım çay bardağı ölçüsü 150 ml bu değerli dikkatli edelim
Haşhaşlı Nokul Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık sütü karıştırma kabına alın şekeri de ekleyin karıştırın mayayı ekleyin 10 dakika etkinleşmesini bekleyin. Daha sonra su yağ yumurta akını ekleyin ve çırpıcı ile karıştırın (Sarısı üzerine sürülecek)
Daha sonra unu ve tuzu ekleyin çırpıcı ile yoğunlaşana kadar azar azar un ekleyerek devam edin. Çırpıcı ile karışmadığı vakit elle yoğurun kulak göğsü kıvamında biraz daha yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
Elinizi ve tezgahı yağlayın daha sonra tezgaha alın yuvarlayın elinizle tepsi büyüklüğünde açın haşhaşlı harçtan sürün ceviz serpin sıkıca yuvarlayın 3 parmak kalınlığında dilimleyin yağladığınız borcama dizin.
Hepsini dizdikten sonra üzerini streç sinemayla kapatın fırını en düşük ayarda çalıştırın geri kapatın ılık olsun fırının içinde 45 dk mayalandırın (Dikkat sıcak olmasın pişer açıp kapatın fırın yalnızca ılık olsun çalışır vaziyette kalmasın)
Daha sonra üzerine yumurta sarısını sürün evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 _30 dakika pişirin afiyet olsun.
Haşhaşlı Nokul Tanımı Fotoğraflı Yapılışı