Son konular

Haşhaşlı Nokul

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Haşhaşlı Nokul Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için malzemeler
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Arası için
Haşhaş ezmesi
10 kaşık sıvı yağ
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Haşhaşlı Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir yoğurma kabına un ılık su, kuru maya ve tuzu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
30 dakika mayalandıralım.
Haşhaş ezmesinin üzerine yağ ilave edip sürülebilir bir kıvam elde edelim.
Mayalanan hamuru hafif un yardımıyla ince olacak şekilde açalım.
Her yerine eşit bir şekilde haşhaş ezmesi sürelim.
Rulo yapalım iki parmak kalınlığında keselim.
Yağlanmış kelepçeli kalıba dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını sürelim.
200° ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Haşhaşlı Nokul Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt